mariokoper711 Napisano wczoraj o 15:50 Napisano wczoraj o 15:50 Witam, co sądzicie o nowej serii Onkyo Icon. Mnie się bardzo podoba, jestem zainteresowany kupnem. Czytałem materiały na stronie producenta i zastanawiam się dlaczego w instrukcji obsługi wzmacniacza M-80 w danych na rynek japoński i amerykański podana jest moc 2 x 130W przy 8 omach a na rynek europejski 2 x 140W ale przy 4 omach. W arkuszu specyfikacji znowu inaczej bo 150W przy 8 omach i 200W przy 4 omach. Takie tez dane są na stronach polskich sprzedawców. Czy to sie ze sobą nie kłóci? Odpisz, cytując
JacekWoy Napisano wczoraj o 16:01 Napisano wczoraj o 16:01 Mi się wizualnie mega podoba ale nie mam pojęcia jak to brzmi. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 14 godzin temu, mariokoper711 napisał: Witam, co sądzicie o nowej serii Onkyo Icon. Mnie się bardzo podoba, jestem zainteresowany kupnem. Czytałem materiały na stronie producenta i zastanawiam się dlaczego w instrukcji obsługi wzmacniacza M-80 w danych na rynek japoński i amerykański podana jest moc 2 x 130W przy 8 omach a na rynek europejski 2 x 140W ale przy 4 omach. W arkuszu specyfikacji znowu inaczej bo 150W przy 8 omach i 200W przy 4 omach. Takie tez dane są na stronach polskich sprzedawców. Czy to sie ze sobą nie kłóci? Podane przy innych zniekształceniach. Odpisz, cytując
mariokoper711 Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Dziękuję za wytłumaczenie. Zapytam jeszcze bo z tego co zrozumiałem to ten przedwzmacniacz nie ma mozliwosci odtwarzania radia internetowego? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Nie widzę nigdzie wzmianek o radiu, więc najpewniej nie ma Gdybyś był zainteresowany odsłuchem - zapraszam do kontaktu Odpisz, cytując
Marek Bodecki Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) Na stronie Onkyo jest informacja, że jest, obsługuje TuneIn (przynajmniej A-50): „Seamlessly hardwire or cast your content from: Spotify connect, TIDAL connect, qobuz connect, Amazon Music, Qplay, TuneIn, AirPlay 2, Chromecast, Roon Ready” https://onkyo.com/emea/home-audio-2/amplifiers/a-50-network-integrated-amplifier P-80 także. Edytowano 4 godziny temu przez Marek Bodecki Odpisz, cytując
mariokoper711 Napisano 29 minut temu Autor Napisano 29 minut temu Chciałem zobaczyć sprzęt na żywo i okazuje się że w aglomeracji katowickiej nie ma w żadnym sklepie. W jednym pan mi powiedział, że boją sie wchidzić w Onkyo z uwagi na kłopoty firmy, nie wiadomo czy się utrzyma i wtedy sprzedawcy zostaną z problemem gwarancji. Czy kupno to ryzyko??? A inna sprawa, czy po paramatrach i opisie można uzyskać informację czy P80 obsłuży Spotify w jakości bezstratnej bo np. mój streamer Yamaha wxc 50 nie obsługuje. Odpisz, cytując
KWF Napisano 10 minut temu Napisano 10 minut temu (edytowany) 18 minut temu, mariokoper711 napisał: Chciałem zobaczyć sprzęt na żywo i okazuje się że w aglomeracji katowickiej nie ma w żadnym sklepie. W jednym pan mi powiedział, że boją sie wchidzić w Onkyo z uwagi na kłopoty firmy, nie wiadomo czy się utrzyma i wtedy sprzedawcy zostaną z problemem gwarancji. Czy kupno to ryzyko?? Problemy Onkyo zaczęły się ok 2015, kiedy kupiło Pioneera oraz bankructwo Gibsona 2018r. COVID dobił ostatni gwóźdź do ich trumny. W 2021 PAC (Voxx) i Sharp wykupili część Onkyo (w tym Pioneera w Stanach), które odpowiadało za domowy sprzęt AV. Onkyo jako takie ogłosiło bankructwo w maju 2022. Pozostałości po nich zostały wykupione przez PAC i Sharpa kilka miesięcy później. Obecne Onkyo, to nie to samo co znasz z sprzed 2010r. Fakt należą do dużej grupy kapitałowej, ale czy przetrwają, zależy od ich wyników finansowych. Są też taktowani jako marka "premium", cokolwiek to znaczy. Może obecni właściciele potraktują Onkyo i jego klientów lepiej niż tych co poszli w Pioneera w Europie. Ci zostali olani i obudzili się z ręka w nocniku, bez wsparcia dla produktów sprzed kilku lat (np vTuner odciął urządzenia Pioneera globalnie na początku tego roku, a nowego firmware'u z alternatywą do Pioneerów nie ma i nie będzie). Edytowano 10 minut temu przez KWF Odpisz, cytując
Recommended Posts