Stefan_N Napisano wczoraj o 03:58 Napisano wczoraj o 03:58 Buduję nowy gramofon (w zasadzie przerabiam Duala). Będą w nim tryby automatyczne i ręczne. Mam już zamontowane serva i czujniki i mogę w zasadzie dowolnie skonfigurować zachowanie się ramienia i silnika w różnych sytuacjach. Zastanawiam się nad opcjami, np. czy w trybie ręcznym stop ma podnieść ramię i zatrzymać silnik, czy dodatkowo wycofać ramię (albo pozostawić), albo dać opcję. Albo czy podnoszenie na końcu płyty ma być opcjonalne, a jeśli tak, to czy po podniesieniu ma wycofać ramię (może opcjonalnie?) Czy umożliwić uruchomienie silnika bez płyty? itd. itp. W każdym razie jeśli ktoś ma czas i ochotę - to zapraszam do podzielenia się listą życzeń. Co Waszym zdaniem powinien mieć Wasz wymarzony gramofon. Stefan Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Czołem! Ciekawy projekt. Na bazie którego Duala go budujesz? Myślę, że fajnie by było mieć opcję pełnego automatu (ramię samo startuje i wraca na koniec płyty), ale jednocześnie jakby można było to wyłączyć i przejść w tryb pełni manualny lub pół-automatyczny. Odpisz, cytując
Recommended Posts