tobislaw Napisano 40 minut temu Napisano 40 minut temu Witam wszystkich. Poszukuję zestawu stereo do ok. 5500zł. Musi być nowe bo będzie to prezent. W skład ma wchodzić gramofon+ampituner +pasywne głośniki. Czytałem sporo w tym temacie. Raz stawałem się mądrzejszy a wiele razy głupszy 😁 Temat jest bardzo złożony jak widzę... Oto co wymyśliłem: - gramofon Argon Audio TT-3 1479 zł - bez przedwzmacniacza, bo skoro amplituner będzie go posiadał, to raczej niepotrzebny - ampituner Yamaha N600A 2200 zł -głośniki Indiana line tesi 561 1900 zł Pokój ma powierzchnię 25m² Brzmienie na jakim mi zależy ma mieć ciepłą barwę. Amplituner a nie wzmacniacz dlatego iż zależy mi na radiu, bądź puszczeniu czegoś od czasu do czasu przez telefon. Proszę o ocenę tego combo, czy zamysł jest ok. Wiem, że na "dobre" nowe stereo trzeba wydać więcej kasy, ale niestety jest jak jest. Biorę pod uwagę jeszcze dwa inne tańsze ampitunery, bo zbicie z ceny nawet o kilka stówek jest mile widziane 🙂 tj. Pioneer SX10AE 1380zł i Onkyo TX -8220 1400 zł- czy one muzycznie będą odstawały od Yamahy? Bardzo proszę o sugestię, bo temat powoli mnie zjada a święta tuż tuż. Pozdrawiam . Odpisz, cytując
rajdek Napisano 22 minuty temu Napisano 22 minuty temu Cześć, gdybyś się zdecydował zwiększyć budżet, może warto rozważyć ten zestaw. https://www.q21.pl/marantz-stereo-70s-indiana-line-tesi-561.html Paru użytkowników tutaj na forum chwaliło tego Marantza. PS Możesz wynegocjować lepszą cenę w Q21 Odpisz, cytując
tobislaw Napisano 11 minut temu Autor Napisano 11 minut temu Ja tu próbuję pare stówek zbić, jeszcze z tego co wybrałem a tu taki strzał 😁 Nie mam mocy w walucie niestety, jak na mnie to i tak szaleństwo 🙂 Odpisz, cytując
Recommended Posts