Gumowe Ucho Napisano Wtorek o 10:25 Napisano Wtorek o 10:25 Identyczne Side/back surroundy w 7.1.4 we współpracy z frontami ELAC. Ktos słuchał On-Walli tej firmy? W Polsce chyba niedostępne. Chciałbym możliwie bezkompromisowe rozwiązanie jednak jeżeli przy odcięciu 80Hz nie będzie różnicy a możliwości „stereowych” standardowego Debuta i tak sie nie wykorzysta… - byłoby idealne rozwiązanie. Jednak standardowy też kusi ceną. Odpisz, cytując
Q21 Napisano Wtorek o 16:04 Napisano Wtorek o 16:04 Cześć Nie miałem styczności z tymi on-wallami, ale pamiętaj, że surround nie musi być z tej samej serii, co front Rozważasz rozwiązania z innych firm? Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano Środa o 00:12 Autor Napisano Środa o 00:12 8 godzin temu, Q21 napisał: Cześć Nie miałem styczności z tymi on-wallami, ale pamiętaj, że surround nie musi być z tej samej serii, co front Rozważasz rozwiązania z innych firm? Rozważam:) jednak ELAC Debut wydawał mi się super stosunkiem ceny do jakości. Myślałem też o surroundach Debut a frontach z serii Uni-fi, ale obawiam się czy ampli je dobrze zasili (najpewniej będzie Pioneer LX505). Odpisz, cytując
Q21 Napisano Środa o 09:06 Napisano Środa o 09:06 8 godzin temu, Gumowe Ucho napisał: Myślałem też o surroundach Debut a frontach z serii Uni-fi, ale obawiam się czy ampli je dobrze zasili (najpewniej będzie Pioneer LX505). Moim zdaniem nie będzie problemu Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 06:47 Napisano wczoraj o 06:47 oni je chyba dosc szybko wycofali. Były Polsce chwile. Ale też nie słuchałem. Dziwnie duże były względem przetowrników. Do ELACa możesz smiało podłączyć Heco Ambient. Nie będzie różnicy w dzwieku i jakiegoś negatywnego zestawienia. Odpisz, cytując
Lemon_76 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu ELAC Debut 2.0 OW4.2 od spodu mają 2 bass refleksy rozstawione w miarę szeroko. Stąd moim zdaniem spore wymiary podła w stosunku do średnicy przetworników. Teoretycznie ma to dać zakres 70-35 kHz. Z tego powodu trzeba pamiętać przy montażu, że tych kolumienek nie można podstawić na podstawie ani zawieść ma uchwytach mocowanych od dołu. Na marginesie dobrze komponują się wyglądem z przednimi podłogowymi Uni-FI UF52 😉 Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu 4 godziny temu, Lemon_76 napisał: ELAC Debut 2.0 OW4.2 od spodu mają 2 bass refleksy rozstawione w miarę szeroko. Stąd moim zdaniem spore wymiary podła w stosunku do średnicy przetworników. Teoretycznie ma to dać zakres 70-35 kHz. Z tego powodu trzeba pamiętać przy montażu, że tych kolumienek nie można podstawić na podstawie ani zawieść ma uchwytach mocowanych od dołu. Na marginesie dobrze komponują się wyglądem z przednimi podłogowymi Uni-FI UF52 😉 Tak, widziałem te bass refleksy, ciekawe rozwiązanie. Trzeba powiesić jak obrazek. No kuszące są, ale naprawdę zależy mi żeby z ręką na sercu 80Hz odcięcie było -0dB. Inaczej wrzucę podstawkowe. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 7 godzin temu, Lemon_76 napisał: ELAC Debut 2.0 OW4.2 od spodu mają 2 bass refleksy rozstawione w miarę szeroko. Stąd moim zdaniem spore wymiary podła w stosunku do średnicy przetworników. Teoretycznie ma to dać zakres 70-35 kHz. Klipsch 240D też ma bass reflexy z boku a są super zgrabne Odpisz, cytując
Lemon_76 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 6 godzin temu, Gumowe Ucho napisał: Tak, widziałem te bass refleksy, ciekawe rozwiązanie. Trzeba powiesić jak obrazek. No kuszące są, ale naprawdę zależy mi żeby z ręką na sercu 80Hz odcięcie było -0dB. Inaczej wrzucę podstawkowe. Albo znaleźć uchwyt regulowany i wkręcić się w plecki kolumny Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Dnia 25.11.2025 o 11:25, Gumowe Ucho napisał: Identyczne Side/back surroundy w 7.1.4 we współpracy z frontami ELAC. Ktos słuchał On-Walli tej firmy? W Polsce chyba niedostępne. Chciałbym możliwie bezkompromisowe rozwiązanie jednak jeżeli przy odcięciu 80Hz nie będzie różnicy a możliwości „stereowych” standardowego Debuta i tak sie nie wykorzysta… - byłoby idealne rozwiązanie. Jednak standardowy też kusi ceną. Cześć, Mieliśmy te głośniki Elaca przez jakiś czas, ale nie cieszyły się większą popularnością. Można natomiast dołożyć głosniki z innej serii. Czy w grę wchodzi wyłącznie głośnik typu on wall? Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 30 minut temu Autor Napisano 30 minut temu 2 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Cześć, Mieliśmy te głośniki Elaca przez jakiś czas, ale nie cieszyły się większą popularnością. Można natomiast dołożyć głosniki z innej serii. Czy w grę wchodzi wyłącznie głośnik typu on wall? A pamiętacie jak to brzmiało? w grę wchodzi wszystko ale fajny byłby on wall. Odpisz, cytując
Recommended Posts