Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć, jestem obecnie posiadaczem wzmacniacza NAD 315 i głośników Magnat Quantum 673. Chciałbym do zestawu dokupić subwoofer do kina domowego. W przyszłości będę też wymieniać prawdopodobnie kolumny i wzmacniacz ale na razie chciałbym dokupić tylko subwoofer.

Moje pytanie brzmi jak to wszystko połączyć z TV (Lg oled c4, a zaraz sony a95l), żeby działało? I co polecacie jako subwoofer do tego patrząc rozwojowo w przyszłość, żeby nie wymieniać potem znowu subwoofera. Budżet ciężko mi określić, ale jestem w stanie generalnie dać tyle, żeby nie myśleć o wymianie kiedyś. Na oku mam Rel t5/t7, JL Audio E-Sub e110, svs sb 3000, a nawet Rythmik FV18.

Salon połączony z kuchnią, około 25m2. Odległość tv od kanapy 2,4m. Muzyka i filmy 50/50.

Napisano

Do tej pory NAD był podłączony do komputera przez jacka, teraz się przeprowadziłem i chcę przerzucić sobie zestaw do TV, dokupić subwoofer i w przyszłym roku do TV dokupić wzmak i kolumny, a nad wróci do kompa.

Napisano

No to bez dodatkowych urządzeń raczej nie podłączysz go do nowoczesnego TV. Nie kojarzę, zeby nowe tv miały wyjscia liniowe. 

W pierwszej kolejności kup amplituner kd albo stereo. Potem dzialaj z resztą systemu. Jeżeli planujesz wiecej niz 2.1 to kd jeżeli 2.1 to docelowa konfiguracja to szukaj amplitunera stereo.