graba Napisano wczoraj o 21:32 Napisano wczoraj o 21:32 Witam, parę lat temu kupiłem amplituner KD Marantz SR 5015 wraz z zestawem 5.1 Dali Oberon (Dali Oberon 7 na frontach). Zestaw jest używany w pokoju, o powierzchni ok. 24 m2. Zastanawiam się nad rozbudową zestawu o wzmacniacz Marantz PM7000N i ewentualnie o gramofon. Czy według Was taka rozbudowa ma sens? Czy w stereo różnica będzie wyczuwalna i czy ewentualnie w takiej konfiguracji filmy należy puszczać tylko przez amplituner czy amplituner + wzmacniacz? Proszę również o podpowiedź gramofonu na początek - nie mam wyczulonego ucha i słuchu i nigdy nie słuchałem płyt gramofonowych więc nie wiem czy wciągnę się w to. Taki "w sam raz" na wejście. Za porady o podpowiedzi dziękuję. Krzysiek Odpisz, cytując
Q21 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Cześć PM7000N nie ma wejścia HT-In, by mógł działać jako końcówka mocy. Możesz spojrzeć na Atolle, Musical Fidelity, czy Audiolaby za to Różnica w muzyce będzie spora, w KD mniejsza. Filmy przez amplituner + wzmacniacz. Co do gramofonu, sprawdziłbym na pewno opcje od Argon Audio i Regi Planar Modele zależnie od budżetu W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując
graba Napisano 52 minuty temu Autor Napisano 52 minuty temu Witam. Dziękuję za informację. Może trochę szkoda bo wyglądem wszystko by współgrało, ale trudno. Do Pabianic mam rzut beretem więc umówię sie i podjadę 😄 Odpisz, cytując
Recommended Posts