Grzegorz Szepe Napisano 8 grudnia Napisano 8 grudnia Witam.Chciałem zapytać w equalizerze yamaha rx-v4a suwaki wysokich tonów żeby podwyższyć to przesunąć w prawo albo lewo bo niskie tony przesunałem w lewo i jest efekt.Może możecie wysłać jakiegoś scrina jak dobrze poustawiać dla muzyki,mam też podpiety subwoofer wilsona10 bas gra ok ale bardziej potrzebuje uzyskać cykanie sopranu,dzięki Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 8 grudnia Napisano 8 grudnia W zasadzie to we wszystkich urządzeniach w prawo lub w górę zwiększasz wartość parametru, a w kierunku przeciwnym zmniejszasz. Pewnie w RX-V4A jest tak samo. Poza tym jak przestawiasz wartości to słyszysz jak dźwięk się zmienia, nie ma uniwersalnego ustawienia, musisz to sobie ustawić na słuch według swoich preferencji - jak np. piszesz 5 godzin temu, Grzegorz Szepe napisał: niskie tony przesunałem w lewo i jest efekt zmniejszenie poziomu niskich dało dla Ciebie chyba lepszy efekt, bo efekt po zmianie ustawień będzie zawsze, tylko czy oczekiwany? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 10 grudnia Napisano 10 grudnia To jest indywidualna kwestia ustawienia, nie ma gotowych screenów na to. Odpisz, cytując
Grzegorz Szepe Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu Możecie podpowiedzieć które suwaki wysokich tonów jakich wartości w equalizere yamaha rx v4a przesunąć w prawo żeby zaraz usłyszec zmiane bo coś poprzestawiałem za dużo wszystkich i mam chaos Odpisz, cytując
Iron Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 godzinę temu, Grzegorz Szepe napisał: Możecie podpowiedzieć które suwaki wysokich tonów jakich wartości w equalizere yamaha rx v4a przesunąć w prawo żeby zaraz usłyszec zmiane bo coś poprzestawiałem za dużo wszystkich i mam chaos Wyzeruj equalizer i od nowa ustawiaj na słuch tak aby tobie pasowało. Rozumiem, że korekcja YPAO nie spełnia oczekiwań? Odpisz, cytując
Grzegorz Szepe Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu No próbuje trochę ulepszyć wyzerowałem i niskie tony już ładnie ustawiłem tylko od których wartości wysokich pociągnąć w prawo dwa pierwsze górne? Odpisz, cytując
Iron Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 8 minut temu, Grzegorz Szepe napisał: No próbuje trochę ulepszyć wyzerowałem i niskie tony już ładnie ustawiłem tylko od których wartości wysokich pociągnąć w prawo dwa pierwsze górne? Tak jak pisałem , na słuch. Nie ma jednej recepty , po prostu ustaw pod siebie. Dla każdego głośnika osobno się ustawia korektor Odpisz, cytując
Grzegorz Szepe Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu Ok tylko że ustawiać mogę tylko jeśli jest radio internetowe włączone,na innym odsłuchu nie mogę wejść do regulacji equalizera chyba że czegoś nie wiem Odpisz, cytując
Grzegorz Szepe Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Następne pytanie w ustawieniach amplitunera volume trim input trim mam na +0.5dB a subwoofer trim +3.5dB jest jakaś zasada żeby to pozostawić w takich ustawieniach albo można to zwiększyć? Odpisz, cytując
Iron Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 13 minut temu, Grzegorz Szepe napisał: Następne pytanie w ustawieniach amplitunera volume trim input trim mam na +0.5dB a subwoofer trim +3.5dB jest jakaś zasada żeby to pozostawić w takich ustawieniach albo można to zwiększyć? Input trim służy do ustawienia głośności danego wejścia (chodzi o wyrównanie poziomów głośności różnych wejść), Subwoofer trim reguluje poziom sygnału dla subwoofera ale działa chyba na każde wejście . Taki rodzaj końcowego dostrojenia sygnału subwoofera Odpisz, cytując
Grzegorz Szepe Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Ok to raczej pozostawia tak jak jest ustawione Odpisz, cytując
Recommended Posts