radziu11 Napisano Czwartek o 19:22 Napisano Czwartek o 19:22 Witam, czy są na forum użytkownicy kolumn Dynaudio Emit50? Pozdr Odpisz, cytując
Carmion Napisano Piątek o 11:32 Napisano Piątek o 11:32 Wszystko zależy z czym porównać. Dla mnie to kolumny o równym liniowym basie który nisko potrafi zejść a nawet bardzo. ( Nie jest taki z wykopem jak u np. focala) Ale jak jest w nagraniu niski bass to bez najmniejszego problemu go odda. ( Jest to bass dobrej jakości i w tym przedziale cenowym nie ma takich kolumn które tak wiernie oddadzą bass i z taką kontrolą) Wbrew opiniom że są to " ciepłe kolumny" to są jasne na górze tylko że delete prezentują w bardzo łagodny sposób ale są po stronie jasnej ale zdala od przesady ( Może dlatego ludzie oceniają że grają po cieplejszej stronie) Kolumny które są bardzo podatne na elektronikę. Więc potrzebują dość wydajnego wzmacniacza aby pokazały swój potencjał inaczej będą przygaszone. U mnie w 28m2 okazały się za duże. 1 Odpisz, cytując
radziu11 Napisano Sobota o 08:08 Autor Napisano Sobota o 08:08 Dzięki za odpowiedź... Zaczynając od pomieszczenia to moje jest podobne czyli 25 m2. Przez długi czas użytkowałem RX6 Monitor Audio, testując na nich przeróżne wzamcniacze (odpowiedź yamahy ,onkyo, marantza i denonona). We wszystkich zestawiniach brakowlao mi basu.Najbardziej do gustu przypadł mi stary analogowy denon który w zależności od jakości utwór potrafi wyciągnąć co nieco prxy neutralnym dźwięku Marantz bardzo ożywił scene delikatnym kosztem niskich tonów. Dodatkowo przy niskim poziomie głośności chciałbym móc delektować się muzyką... Zacząłem poszukiwania nowych kolumn- na początku wpadły mi w oko POLKI R700 i gdzieś przypadkowo natrafiłem na wpisy Dynaudio. Zdaje sobie sprawę z gabarytów, ale za 2 lata czeka mnie przeprowadzka i salon będzie zdecydowanie większy. Zdaje sobie sprawę również z konieczności wymiany wzmacniacza ponieważ te kolumny potrzebują trochę mocy. Pytałem o Emity ponieważ wielu sprzedawców twierdzi że sa bardzo ciemne i oprócz dołu bardzo ciężko będzie coś więcej z nich wyciągnąć.... I drugi temat to aktualna powierzchnia salonu.. Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 11:11 Napisano wczoraj o 11:11 Dynaudio to całkiem inny styl grania niż RX6. Ciemniejsze granie, dużo ciemniejsze. Polki schodzą też prezentują dużo więcej basu od Monitor Audio, ale reszta pasma nie jest tak zgaszona. Odpisz, cytując
d00 Napisano wczoraj o 11:19 Napisano wczoraj o 11:19 (edytowany) Polk R700 do 25m2 - nie polecam. U mnie w prawie 20m2 R500 mnie wkurzały basem. R600 to max wg mnie. Altualnie mam tu MA Silver 200 i jest fajnie. Edytowano wczoraj o 11:21 przez d00 Odpisz, cytując
Recommended Posts