dzumper Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) Hej wszystkim Klasycznie jak większość nowych forumowiczów zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze pierwszego zestawu stereo. Budżet to ok 3000zł, sprzęt nowy. Sprzęt będzie stał w mieszkaniu, w salonie, który razem z aneksem ma około 27m. Obecnie posiadam soundbar LG z subwooferem i bardzo brakuje mi dynamiki – możliwości słuchania muzyki relatywnie niegłośno. W miejscu zaznaczonym na czerwono, nad szafką RTV, wisi TV, a po każdej ze stron mam z 22-23cm wolnego miejsca na kolumny. Główne miejsce odsłuchowe, zaznaczone na żółto, oddalone jest o 2m – 2.5m. Natomiast nie zależy mi na mocnej kierunkowości, bo muzyki także słucham gotując. Sprzęt będzie stał przy telewizorze i grał wyłącznie podłączony do niego; odtwarzacz sieciowy nie jest potrzebny. Obecny soundbar połączony jest kablem optycznym, może tak pozostać, może być HDMI, bez większej różnicy. Na 100% nie będę korzystał ze źródeł typu gramofon, płyty CD czy dyski przenośne. Mój korektor wygląda w ten sposób. Co prawda bardzo podstawowy na mobilnym Spotify, ale tak słucham muzyki na co dzień w słuchawkach o dosyć jasnej charakterystyce. Dlatego raczej szukam kolumn o charakterystyce V-ki. Z góry dziękuję za propozycje! Edytowano 13 godzin temu przez dzumper Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 40 minut temu, dzumper napisał: Hej wszystkim Klasycznie jak większość nowych forumowiczów zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze pierwszego zestawu stereo. Budżet to ok 3000zł, sprzęt nowy. Sprzęt będzie stał w mieszkaniu, w salonie, który razem z aneksem ma około 27m. Obecnie posiadam soundbar LG z subwooferem i bardzo brakuje mi dynamiki – możliwości słuchania muzyki relatywnie niegłośno. W miejscu zaznaczonym na czerwono, nad szafką RTV, wisi TV, a po każdej ze stron mam z 22-23cm wolnego miejsca na kolumny. Główne miejsce odsłuchowe, zaznaczone na żółto, oddalone jest o 2m – 2.5m. Natomiast nie zależy mi na mocnej kierunkowości, bo muzyki także słucham gotując. Sprzęt będzie stał przy telewizorze i grał wyłącznie podłączony do niego; odtwarzacz sieciowy nie jest potrzebny. Obecny soundbar połączony jest kablem optycznym, może tak pozostać, może być HDMI, bez większej różnicy. Na 100% nie będę korzystał ze źródeł typu gramofon, płyty CD czy dyski przenośne. Mój korektor wygląda w ten sposób. Co prawda bardzo podstawowy na mobilnym Spotify, ale tak słucham muzyki na co dzień w słuchawkach o dosyć jasnej charakterystyce. Dlatego raczej szukam kolumn o charakterystyce V-ki. Z góry dziękuję za propozycje! Hej, Doprecyzujmy, mówimy tu o głośnikach podstawkowych, które mają być ustawione skrajnie po dwóch rogach Twojego mebla? Odpisz, cytując
dzumper Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu Przed chwilą, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Hej, Doprecyzujmy, mówimy tu o głośnikach podstawkowych, które mają być ustawione skrajnie po dwóch rogach Twojego mebla? Zgadza się Nie jestem pewien czy podstawkowe czy podłogowe, ale zakładam, że budżet i niewielka głośność odsłuchu zapewne wskazuje na te pierwsze. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 9 minut temu, dzumper napisał: Zgadza się Nie jestem pewien czy podstawkowe czy podłogowe, ale zakładam, że budżet i niewielka głośność odsłuchu zapewne wskazuje na te pierwsze. Można by się pokusić o nie dużą podłogówkę albo większy monitor w tej lokalizacji ja bym spróbował w tej cenie, przedstawić Tobie kolumny aktywne. Zerknij proszę na AudioPro A48 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu A moim zdaniem tam wejdą fajne ELACi Albo Debut F5.2 albo Uni Fi slim. Bywają na rewelacyjnych promocjach. Do tego SMSL Albo Loxie A40 Odpisz, cytując
Recommended Posts