Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

A używany sprzęt wchodzi w grę? Jeśli tak ,wejdź na forumową giełdę do działu "Kupię" i wrzuć zapytanie, podaj budżet na wzmaka i to,że potrzebujesz, żeby ogarniał bt.. Jeśli nówki,to wywołaj Q21,Top hi-fi,albo RMS. Coś zaproponują.

Napisano

@Rafal Wdo wracając do Twoich kolumn - masz możliwość wystawienia ich z tych wnęk na czas odsłuchu? Gdybyś zadbał o odpowiednio długie przewody głośnikowe, odstawił od mebli chociaż o 30 -40 cm i 25 cm od ścian bocznych, lekki skręt żeby patrzyły na Twoją głowę jak leżysz i powinno być znacznie lepiej dźwiękowo niż przy ustawieniu,które widać na zdjęciach. Jak nie słuchasz,wstawiasz we wnęki, żeby nie przeszkadzały i tyle. Trochę zachodu,ale dla muzy warto. Wypróbuj jak już kupisz wzmaka.

Napisano

Amplituner to tylko stereo 

1 godzinę temu, Nowy75 napisał:

@Rafal Wdo wracając do Twoich kolumn - masz możliwość wystawienia ich z tych wnęk na czas odsłuchu? Gdybyś zadbał o odpowiednio długie przewody głośnikowe, odstawił od mebli chociaż o 30 -40 cm i 25 cm od ścian bocznych, lekki skręt żeby patrzyły na Twoją głowę jak leżysz i powinno być znacznie lepiej dźwiękowo niż przy ustawieniu,które widać na zdjęciach. Jak nie słuchasz,wstawiasz we wnęki, żeby nie przeszkadzały i tyle. Trochę zachodu,ale dla muzy warto. Wypróbuj jak już kupisz wzmaka.

Mogę ale tutaj nie potrzeba bas reflek jest z przodu a są skierowane na mnie po równo z lewej i z prawej

Napisano
6 minut temu, Rafal Wdo napisał:

Mogę ale tutaj nie potrzeba bas reflek jest z przodu a są skierowane na mnie po równo z lewej i z prawej

Chodzi o to, żeby kolumny,przede wszystkim miały przestrzeń za sobą i po bokach ,i to na ile możliwe ,równo. Ty zawsze możesz się przesunąć, leżąc na łóżku, w prawo lub lewo, żeby być na środku między kolumnami. Bas refleks z przodu nie załatwia sprawy, też mam tak umiejscowiony i gdy je dopchnę do ściany zaczynają dudnić, podobnie ,gdy stały blisko siebie i przy meblach miałem bardzo zgaszony dźwięk z dominującym basem,a prawie bez wokali. Ustawienie jest równie ważne jak same kolumny- przetestowane. Sprawdź sam, usłyszysz różnicę. Jeśli nie,niech stoją,jak Ci pasuje.