Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
38 minut temu, Grubyjoe napisał:

eversolo dmp a10 fajny ale nie za 16 tys zł 🤣

Niby dlaczego nie? A10 nie ma praktycznie konkurencji jako all in one.
Co do tych 16,9k, w styczniu 2025 za A10 w polskim sklepie zapłaciłem ponad 20% taniej niż wynosiła oficjalna cena. Teraz pewnie jest jeszcze atrakcyjnej. 

Napisano (edytowany)
32 minuty temu, MacieQ napisał:

alternatywa to wybór typu "studia albo praca"

Dokładnie, Fiio albo Gustard 🤔

Alternatywa” to inna możliwość wyboru — coś, co możesz wybrać zamiast czegoś innego.

Edytowano przez Artur Charicki
Napisano (edytowany)
8 minut temu, Artur Charicki napisał:

Dokładnie, Fiio albo Gustard 🤔

Alternatywa” to inna możliwość wyboru — coś, co możesz wybrać zamiast czegoś innego.

Screenshot_2026-01-28-18-39-28-183_com.opera.browser-edit.jpg

Edytowano przez MacieQ
Napisano

Czy wybór między dwiema podobnymi rzeczami innych firm to alternatywa?

Tak — jak najbardziej 🙂

Jeśli masz dwie podobne rzeczy różnych firm i wybierasz jedną zamiast drugiej, to są one dla siebie alternatywami.

Przykłady:

telefon Samsunga - telefon Xiaomi

buty Nike - buty Adidas

DAC Fiio - DAC Gustard czy inny

Koncze z Tobą bo jesteś mądrzejszy od telewizora. Bez odbioru 

Napisano (edytowany)
11 minut temu, Artur Charicki napisał:

mądrzejszy od telewizora

🤣 ...nic "mądrzejszego" dzisiaj nie słyszałem - 🏆 jest twój. Przeczytaj jeszcze raz ze rozumieniem tekst z powyższego screena 🤦

Edytowano przez MacieQ
Napisano

Z tego co widzę to z dostępnością na chwilę obecną nie jest lekko gdyż na Amazonie trzeba czekać ok 3 tygodni (ale 30 dni na zwrot) a w Audiomagic.pl niby 2 tygodnie ale tak czy siak produkt warty przetestowania.

Screenshot_2026-01-29-10-01-23-503_com.amazon.mShop.android.shopping-edit.jpg

Napisano (edytowany)

A propos wymiany lamp. Przypomniało mi się, swego czasu był taki głośny temat, chiński wzmacniacz bodajże Nobsound MS10. Lampowy pełną gębą. Na pokładzie jakieś lampy, na górze dostojna puszka kryjąca trafa głośnikowe. Ludzie chwalili sobie, że jest lampowy charakter, że czuć różnicę względem jakiegoś tam innego, który mieli. Co się okazało? Ten wzmacniacz to był fake. Typowy tranzystorowy wzmacniacz. Lampy były tam tylko dla ozdoby. Pracowały na jakimiś niskim napięciu, byle tylko świeciły, ale absolutnie nie były wpięte w tor audio i nie miały oczywiście żadnego wpływu na dźwięk. Puszka gdzie miało być trafo głośnikowe była oczywiście pusta i tylko imitowała wygląd lampowca. A ludzie słyszeli te lampy. Mało tego kupowali sobie inne, nowe lepsze, wymieniali i opisywali różnice w graniu. Można? 😀 Ot taka ciekawostka.

A tymczasem czekam na pierwszego  słuchacza, który wymienił lampy. Oczywiście Warmer to nie fake i wszyscy jesteśmy ciekawi, czy będą jakieś strategiczne zmiany. 

IMG_20260129_103301.jpg

Edytowano przez Wito76
Napisano
Dnia 27.01.2026 o 10:29, Artur Charicki napisał:

Dobra ale jak mam podłączone przez toslink lub coax to jak wtedy gra? Tzn w jakim trybie?

Otrzymałem drugą odpowiedź od Fiio odnośnie trybu pracy przy połączeniu optycznym lub koncentrycznym, oto ona :

" Dziękujemy za kontakt z FiiO!

Cześć, podczas korzystania z trybu optycznego lub koncentrycznego zaleca się ustawienie przełącznika w trybie NOS.

Użycie trybu OS w trybie optycznym lub koncentrycznym nie jest stabilne, dlatego nie reklamujemy tej funkcji w trybie optycznym lub koncentrycznym. "

Podumowując

USB ⇉ OS lub NOS

COAXIAL + OPTIC ⭢ ZALECANY tryb NOS

Napisano (edytowany)
18 minut temu, JACEK HABRAJSKI napisał:

Użycie trybu OS w trybie optycznym lub koncentrycznym nie jest stabilne,

Oj. Niepokojąco to zabrzmiało. 😄

Czyli co? Wychodzi na to że jednak działa ale niestabilnie i żeby tego nie włączać? To może rzeczywiscie niektórym działało i słyszeli różnice. Interesujące 🤔

Edytowano przez Palmos
Napisano
2 minuty temu, Palmos napisał:

Oj. Niepokojąco to zabrzmiało. 😄

Czyli co? Wychodzi na to że jednak działa ale niestabilnie i żeby tego nie włączać? To może rzeczywiscie niektórym działało i słyszeli różnice. Interesujące 🤔

NO .. właśnie ja słyszałem, ale stwierdziłem że sobie to wmówiłem