Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
10 godzin temu, Hubertrs6. napisał:

Warmer ma ponad 50h grania, z małymi przerwami, dawałem mu ostygnąć i znowu zaprzęgalem do kieratu, także wydaje mi się iz jest wystarczajaco "warm". Jest zdecydowanie lepiej niż po wyjęciu z opakowania, niemniej jednak poprawa nie jest spektakularna, moim skromnym zdaniem nie jest to zły DAC, szczególnie biorąc pod uwagę jego cenę, aczkolwiek to właśnie cena jest jego największym atutem, no i może jakość wykonania (znowu biorąc pod uwagę cenę).

Tak czy owak, nie ma co zaklinać rzeczywistości, nie jest to klocek który by się zbliżał do dobrego DACa R2R

Pomęcz go jeszcze do tych 100h. Nie musisz go przecież cały czas słuchać. 

Napisano
9 godzin temu, Hubertrs6. napisał:

Warmer ma ponad 50h grania, z małymi przerwami, dawałem mu ostygnąć i znowu zaprzęgalem do kieratu, także wydaje mi się iz jest wystarczajaco "warm". Jest zdecydowanie lepiej niż po wyjęciu z opakowania, niemniej jednak poprawa nie jest spektakularna, moim skromnym zdaniem nie jest to zły DAC, szczególnie biorąc pod uwagę jego cenę, aczkolwiek to właśnie cena jest jego największym atutem, no i może jakość wykonania (znowu biorąc pod uwagę cenę).

Tak czy owak, nie ma co zaklinać rzeczywistości, nie jest to klocek który by się zbliżał do dobrego DACa R2R

Warmer 50h grzania po zakupie (bez grania) + ponad 50h słuchania = 100h>.

Nie oceniam poprawy po wygrzniu, bo wszystko można sobie wmówić, ale wydje się być lepiej. To dobry DAC w swojej cenie i tak to należy rozpatrywać. Zrezygnowano z dodatkowych udogodnień, za to wrzucono TRAFO i lampy, które można zmienić i się pobawić. Zastanawiam się nad tym.  Jedną parę Voskhod zamówiłem, lecz nie dotarła. W między czasie naczytałem się dużo o tych lampach NOS, że tak naprawdę ich już nie ma, że to używane, źle sparowane, a jak dobre to kosztują drożej niż Fiio. No cóż za 150 zł zawsze można się nimi pobawić, za 1500 raczej nie. 

Nie wiem czy to się zbliża to "dobrego" R2R ale zapewnia nie męczacy odsłuch, bez "cyfrowych" konturów i dudnienia. Tak - bas i średni bas są dobrze rozdzielone i żadne z nich nie dominuje nad drugim. Jestem całkowicie zadowolony z tego urządzenia (w kontekście z tym z czym współpracuje).

PS.

Poruszono na forum temat  > za jasno świeci < Poradziłem sobie z tym naklejąc folię do przyciemniania reflektorów (-30%) = foto porównie, po lewej foto z wątku Artura Charickiego - po prawej mój.

IMG_0917.jpeg.9622a1f81ddbf8c41ec421322eca61c2.jpeg

Napisano (edytowany)

Panowie, tak jak napisałem w pierwszym poście, ze ja osobiście będę go porównywał do Atlantica R2R, który tez nie jest najlepszym DACiem bo mialem przez chwile GoldenGate'a (także R2R) i oczywiście ze zawsze można lepiej, tylko ze to lepiej niestety kosztuje i moim skromnym zdaniem przyrost jakości nie jest adekwatny do kwoty o jaka trzeba więcej wysupłać z trzosika. Niemniej jednak Warmer to Przyzwoity DAC w niskim budżecie i tak należy go traktować, 

A co do lamp Voshkod to, ja bym bardziej skłaniał się ku teorii, iz Ukraińcy, bo większość lamp jest wysyłana z tamtego ktraju, maja w poważaniu klienta i porostu nie sprawdzają tych lamp, maja spora ilość i wysyłają kwadry lub pary jak leci, przechodziłem to kupując lampy 10J12S, które są bardziej muzykalne niż dzisiejsze wersje lampy WE310, na 5 par które kupiłem, udało mi się dobrać dwie.

Edytowano przez Hubertrs6.
Napisano
1 godzinę temu, Hubertrs6. napisał:

ja osobiście będę go porównywał do Atlantica R2R

Ok. A ile kosztuje ten dac (Atlantic)? Jeśli dobrze wklepuję w internet to używany od 13 000 PLN, a nowy?

2 godziny temu, JACEK HABRAJSKI napisał:

Poradziłem sobie z tym naklejąc folię do przyciemniania reflektorów (-30%)

To tak jak ja i jest OK.

Napisano
2 godziny temu, MacieQ napisał:

Każdy ma swoje "dobry" ale w większości przypadków niestety wiąże się to z zasobnością portfela

Portfel to jedno, ale warto tez zdać sobie sprawę ,że za cenę Warmera trudno  kupić  nawet same rezystory najwyższej jakości, które używa Holo czy  Denafrips. Po prostu to jest inny poziom komponentów i w konsekwencji ceny końcowej .

A  porównanie  Warmer kontra Lampizator to chyba tylko można potraktować jako duży komplement dla chińczyka.

Pan Fikus z kolegami chyba nie byłby zadowolony. 

Napisano

@MacieQ Jak pisałem wcześniej. Fiio po tygodniu używanie grał sporo lepiej. Ale Audalytic zauroczył mnie od pierwszego włączenia. Jego gładkość i taka namacalność dźwięków mnie kupiła. Perkusja brzmi wyśmienicie, gitary również. Zresztą to samo mogę napisać o basie, sopranie czy średnicy. Do tego wszystko jest ze sobą zszyte i po prostu nie chce mi się wyłączać muzyki. Wreszcie TIDAL po UPnP gra zjawiskowo (czego nie mogę powiedzieć o wszystkich moich dotychczasowych streamerach) więc odszedł temat transportu. Biorąc pod uwagę jego cenę to jak dla mnie killer. Posłucham sobie go jeszcze trochę i dokupię zasilacz liniowy Tomanka, Nostromo lub Ifi. Warmer jest super biorąc pod uwagę cenę i konkurencję. Rozumiem też że komuś wyjątkowo się spodobał bo każdy ma inny system i do niego dobiera elementy. Natomiast ja po bezpośrednim porównaniu Fiio z Audalytic wybrałem tego drugiego. Moje uszy tak zdecydowały i tyle. 

Napisano

Mam Lampiego od 5 lat, w międzyczasie testowałem inne DACi w podobnym przedziale cenowy, wiec do tylko do takich potrafię się odnieść, kiedyś dawno temu mialem M-DACa, R-DACa, Beresforda ale to było ponad 10 lat temu wiec nie bardzo pamietam jak to grało. Chciałbym tylko aby nikt nie brał mojej opinii jako atak na Warmera, porostu czytając wpisy w tym temacie zaciekawiłem się nim na tyle ze postanowiłem go kupić i sprawdzić

Napisano
2 godziny temu, leoś napisał:

Portfel to jedno, ale warto tez zdać sobie sprawę ,że za cenę Warmera trudno  kupić  nawet same rezystory najwyższej jakości, które używa Holo czy  Denafrips. Po prostu to jest inny poziom komponentów i w konsekwencji ceny końcowej .

A  porównanie  Warmer kontra Lampizator to chyba tylko można potraktować jako duży komplement dla chińczyka.

Pan Fikus z kolegami chyba nie byłby zadowolony. 

Czyli tak czy siak wszystko i tak kończy się na zasobności portfela 😁

38 minut temu, Artur Charicki napisał:

@MacieQ Jak pisałem wcześniej. Fiio po tygodniu używanie grał sporo lepiej. Ale Audalytic zauroczył mnie od pierwszego włączenia. Jego gładkość i taka namacalność dźwięków mnie kupiła. Perkusja brzmi wyśmienicie, gitary również. Zresztą to samo mogę napisać o basie, sopranie czy średnicy. Do tego wszystko jest ze sobą zszyte i po prostu nie chce mi się wyłączać muzyki. Wreszcie TIDAL po UPnP gra zjawiskowo (czego nie mogę powiedzieć o wszystkich moich dotychczasowych streamerach) więc odszedł temat transportu. Biorąc pod uwagę jego cenę to jak dla mnie killer. Posłucham sobie go jeszcze trochę i dokupię zasilacz liniowy Tomanka, Nostromo lub Ifi. Warmer jest super biorąc pod uwagę cenę i konkurencję. Rozumiem też że komuś wyjątkowo się spodobał bo każdy ma inny system i do niego dobiera elementy. Natomiast ja po bezpośrednim porównaniu Fiio z Audalytic wybrałem tego drugiego. Moje uszy tak zdecydowały i tyle. 

To pozostaje tylko życzyć przyjemności dla uszu z użytkowania 👍😁

Napisano (edytowany)
Dnia 20.02.2026 o 20:11, Hubertrs6. napisał:

Wczoraj lezal pod drzwiami, podlaczylem i gra, dzisiaj posluchalem chwile ale na razie jest kiepsko,

15 godzin temu, Hubertrs6. napisał:

Czyli się wyjaśniło

58 minut temu, Hubertrs6. napisał:

Mam Lampiego od 5 lat, w międzyczasie testowałem inne DACi w podobnym przedziale cenowy,

Tak to jest jak się porównuje sprzęt za 1500 ze sprzętem za 15000 (albo i więcej)

59 minut temu, Hubertrs6. napisał:

Chciałbym tylko aby nikt nie brał mojej opinii jako atak na Warmera

Będzie ciężko :14_relaxed:

5 godzin temu, Hubertrs6. napisał:

Niemniej jednak Warmer to Przyzwoity DAC w niskim budżecie i tak należy go traktować, 

👍

Edytowano przez Palmos
Napisano
14 godzin temu, Hubertrs6. napisał:

A co do lamp Voshkod to, ja bym bardziej skłaniał się ku teorii, iz Ukraińcy, bo większość lamp jest wysyłana z tamtego ktraju, maja w poważaniu klienta i porostu nie sprawdzają tych lamp, maja spora ilość i wysyłają kwadry lub pary jak leci, przechodziłem to kupując lampy 10J12S, które są bardziej muzykalne niż dzisiejsze wersje lampy WE310, na 5 par które kupiłem, udało mi się dobrać dwie.

No właśnie tu jest zagwozdka i loteria. Mnóstwo dobrych lamp jest w Rosji, ale jak wiadomo mają bana na Ebay i to ich ogromne źródło lamp jest niedostępne dla nas. Kupujemy więc na Ukrainie głównie z kredytem zaufania.