jabar Napisano wczoraj o 10:33 Napisano wczoraj o 10:33 Hej. Mam obecnie Wiim amp + Pylon Sapphire 25 (moc nominalna 120 W, efektywność 89 dB, 4 ohm). Podoba mi sie to polaczenie dzwiekowo i funkcjonalnie, ale mam wrazenie, ze wiim amp jest za slaby do tych glosnikow i zastanawiam sie nad zmiana na cos mocniejszego. Czy po zmianie na mocniejszy wiim amp ultra odczuje wyrazna roznice? Co innego jeszcze ewentualnie wchodzi w gre, zeby dobrze napedzic te glosniki? Najlepiej jakby bylo to all in one razem z korekcja pomieszczenia. Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano wczoraj o 10:38 Napisano wczoraj o 10:38 3 minuty temu, jabar napisał: ale mam wrazenie, ze wiim amp jest za slaby do tych glosnikow Czym to wrażenie sie objawia?? Odpisz, cytując
jabar Napisano wczoraj o 11:01 Autor Napisano wczoraj o 11:01 Zeby bylo dosc glosno podkrecam do 60-75%. Przy tych wartosciach mniej wiecej, podkrecajac do gory, jakosc dzwieku spada, a jednoczesnie glosnosc nie zwieksza sie tak odczuwalnie jak przy mniejszej glosnosci. Glownie chodzi o spadek jakosci dzwieku przy glosniejszym sluchaniu. Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano wczoraj o 11:22 Napisano wczoraj o 11:22 To już jakieś konkrety. Czyli jak bierzesz głośniej pojawiają się zniekształcenia. Jeśli nie jest bardzo głośno a zniekształca to może być tak że wzmacniacz niedomaga. Jeśli chodzi o zwiększanie głośności to zależy od wzmacniacza. Są urządzenia co grają mega głośno na 1/3 mocy a dalsze kręcenie gałki już niewiele daje a są takie co w miarę równomiernie zwiększają volumen. Najlepiej jakbyś podpiął inny piec. Wypożyczył z salonu czy pożyczył od kogoś i porównał zachowanie kolumn. Ja mam też pylony tylko Emeraldy i Smsl ao300 robi z nimi co chce. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Wiim Amp Ultra zagra sporo lepiej przy wyższych poziomach głośności, ale może warto byłoby pójść w kierunku klasycznego wzmacniacza Jak np. Audiolab 6000A MKII Testowałeś taką lub inną konfigurację? Odpisz, cytując
Recommended Posts