Sundin997 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Cześć. Jak w temacie,wiim posiada jedno wyjście sub out a suby są 2 ,czy jest możliwość w jakiś sposób rozdzielić sygnał? Od razu mówie ,że probowałem tanich kabli RCA z rozgałęzieniem na 2 RCA i one ulegają uszkodzeniu. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Cześć. Najprostszy sposób to miniDSP, którym rozdzielisz odpowiednio sygnał pomiędzy obydwa subwoofery. A tak przy okazji - jakie to subwoofery i z jakimi zespołami głośnikowymi mają grać? Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, KrólKiczu napisał: Cześć. Najprostszy sposób to miniDSP, którym rozdzielisz odpowiednio sygnał pomiędzy obydwa subwoofery. To dosyć kosztowne rozwiązanie, mam już jedno minidsp,ale używam do czegoś innego i wszystkie wyjścia są już zajęte. To klipsche r115sw Ale docelowo będzie DIY na Daytonach i wzmaki crown . Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 23 minuty temu, Sundin997 napisał: klipsche r115sw A to nie są suby bardziej pod kino domowe? Jeśli wykluczasz DSP to pozostaje Ci spróbować jakiś zwykły rozgałęźnik RCA. Tak z ciekawości - do czego używasz tego miniDSP? Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 13 minut temu, KrólKiczu napisał: Jeśli wykluczasz DSP to pozostaje Ci spróbować jakiś zwykły rozgałęźnik RCA Nie wykluczam do końca dsp ,bo dsp jest we wzmaku crown. Rozgałęźniki probowałem 2,zwykle ze sklepu elektronicznego,jeden i drugi się uszkodzil. Wolę nie ryzykować uszkodzeniem sprzętu,ale pomyslałem że może jakiś aktywne rozgałęźniki lub coś podobnego,dlatego pytam. Minidsp używam jako aktywnej zwrotnicy do głośników DIY. 13 minut temu, KrólKiczu napisał: A to nie są suby bardziej pod kino domowe? Tak to kino dlatego będą wymienione,na proby i testy mogą być Edytowano 1 godzinę temu przez Sundin997 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu I chcesz te kolumny DIY łączyć z subwooferami? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 23 minuty temu, Sundin997 napisał: Rozgałęźniki probowałem 2,zwykle ze sklepu elektronicznego,jeden i drugi się uszkodzil. Eksperymentując z podłączeniem suba , tak aby zbierał sygnał z dwóch kanałów nabyłem coś takiego Audioquesta / po cholerę dwa adaptery to nie wiem do dzisiaj / oraz kabel SVS typu Y / też zresztą nie potrzebny / . Podłączałem i to działa , znaczy akurat w moim przypadku jest zbędne , ale chodzi mi o to że wykonanie tych kabli jest ok. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 10 minut temu, tomek4446 napisał: Eksperymentując z podłączeniem suba , tak aby zbierał sygnał z dwóch kanałów nabyłem coś takiego To dwa suby mają zbierać z jednego kanału. Być może że tamte kable były kiepskiej jakości i jeden porządny załatwi problem. 28 minut temu, KrólKiczu napisał: chcesz te kolumny DIY łączyć z subwooferami? Tak. To nie jest jedną kolumna,to zestaw modułowy,każda głośnik ma grać inna część pasma. Suby do 60hz,MIDy 60-300,góra 300hz + Ale to jeszcze sporo drogi przede mną. Żaluje że minidsp na tylko 4 wyjscia bo jakby miał 6 to było by po problemie. Oczywiście można kupić lepsze dsp ale to kolejne pieniądze. Odpisz, cytując
Recommended Posts