Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
4 godziny temu, EXLIP napisał:

Jeśli będzie za mało bassu to za +1k można dorwać już fajne używane suby. A co mi po tym że mają duży głośnik bassowy jak nic z tego nie wynika. Ten bass w 300 jest na prawdę słaby i jeśli nie dowalisz eq na bass to wcale go nie ma

Z Pylonów Opal 30 basu będzie  jeszcze mniej i to sporo.

Napisano
Dnia 5.01.2026 o 16:53, EXLIP napisał:

@Q21 Czy audiolab 6000A różni się czymś od 6000A Play jeśli chodzi o dźwięk? Czy tam mamy tylko dodatkowo multimedia? Używane chodzą po 2100 - 2200 z tego co widzę.
Czyli starczyłby do tych Opali?

To samo dźwiękowo. 

Co do koncertowych głośności, to szedłbym w Cambridge AXR100 w takim razie :) Lub używany Cyrus One. 

Napisano
4 godziny temu, Q21 napisał:

To samo dźwiękowo. 

Co do koncertowych głośności, to szedłbym w Cambridge AXR100 w takim razie :) Lub używany Cyrus One. 

Cyrus niestety jest bez wyjścia na suba, a chciałbym mieć taką elastyczność jeśli okazałoby się, że brakuje mi niskich w porównaniu do A300.
Jeszcze mam jedno pytanie - już nie patrząc na moc: Czy CXA61 zagra lepiej niż AXR100?

Napisano

@Q21 Jeszcze zastanawiam się nad zmianą Opali 30 na Klipsch R-800F. Podzieliłbyś się jakąś opinią w stosunku takim co jest częściej wybierane przez klientów albo co która para subiektywnie wydaje Ci się lepsza? I ewentualnie jaki wzmacniacz wtedy do tych R-800F. Jak wypadnie z nimi wtedy ten AXR100, a może np WiiM Amp Pro wtedy będzie do nich spoko pomysłem?

Napisano
2 godziny temu, EXLIP napisał:

@Q21 Jeszcze zastanawiam się nad zmianą Opali 30 na Klipsch R-800F. Podzieliłbyś się jakąś opinią w stosunku takim co jest częściej wybierane przez klientów albo co która para subiektywnie wydaje Ci się lepsza? I ewentualnie jaki wzmacniacz wtedy do tych R-800F. Jak wypadnie z nimi wtedy ten AXR100, a może np WiiM Amp Pro wtedy będzie do nich spoko pomysłem?

Proponuję abyś jeszcze rzucił uchem na nowy model Elaca. Debut 3.0 F6.3

Kompaktowych rozmiarów, z dobrym basem i dużą przestrzenią. 

https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/elac-debut-3-0-f6-3.html

Zachęcam do przetestowania.

Screenshot_20260110_213143_Chrome.jpg