Wolf13 Napisano wczoraj o 15:05 Napisano wczoraj o 15:05 Witam Przymierzam się do zmiany amplitunera. Pomieszczenie ogranicza mnie do maksymalnie 7.2.2, więc więcej nie potrzebuję. Zdecydowana większość to kino domowe, ale od jakiegoś czasu rośnie trochę udział muzyki (ale nie na tyle, żeby kupować osobny zestaw do stereo ), więc fajnie byłoby gdyby nowe urządzenie radziło sobie względnie dobrze również w tym obszarze. Obecnie posiadam Yamahę RX-V385 i rozważam kilka opcji, prośba o poradę i uwagi. 1. Generalnie miałem skromnie kupić RX-V6A, ale pytanie na ile w praktyce ona różni się od RX-A2A? Bo spotkałem się z opiniami, że środek jest identyczny a różnica tylko w A.R.T i odłączanym kablu. 2. Czy praktyczna różnica między RX-A2A a RX-A4A uzasadnia prawie dwukrotnie większą cenę tego drugiego? 3. Gdybym doszedł do poziomu RX-A4A to zaczyna mnie zastanawiać Denon AVC-3800H, bo jest znacznie tańszy od Yamahy a w przeciwieństwie do niej jak rozumiem obsługuje osobno suby a nie tylko dubluje sygnał jak Yamaha. Jak według Was wygląda porównanie tych dwóch urządzeń? 4. Całkiem na marginesie gdzieś mignęła mi oferta na Yamahę A3040. Wiem, że bez 8K i HDMI 2.1, ale jakieś opinie na temat tego ampka? Będę wdzięczny za wszelkie merytoryczne porady. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano wczoraj o 15:25 Napisano wczoraj o 15:25 17 minut temu, Wolf13 napisał: A.R.T i odłączanym kablu. Co masz na mysli pisząc A.R.T.? 17 minut temu, Wolf13 napisał: 3. Gdybym doszedł do poziomu RX-A4A to zaczyna mnie zastanawiać Denon AVC-3800H, bo jest znacznie tańszy od Yamahy a w przeciwieństwie do niej jak rozumiem obsługuje osobno suby a nie tylko dubluje sygnał jak Yamaha. Jak według Was wygląda porównanie tych dwóch urządzeń? Do obsługi 2 subwooferów masz jeszcze np. Onkyo RZ-30, ten ma Bass Control (za dopłatą). Denony od x3800h obsługują 4 suby (albo 3 i butt-kickera) ale Diraca trzeba dokupić. Jak już wyskoczysz z małej furmanki kasy to w nagrodę masz Dirac ART. Z zalet Denona to jeszcze chyba najlepsze sterowanie końcówkami mocy, najbardziej elastyczne możliwości ustawień w tej klasie. Odpisz, cytując
Wolf13 Napisano wczoraj o 18:58 Autor Napisano wczoraj o 18:58 ART czyli antyrezonansowa technologia A.R.T. Wedge. Pytanie czy to faktycznie coś daje czy tylko „chwyt marketingowy”? Na furmankę kasy obecnie mnie nie stać, więc może trzeba się skupić na Yamahach. Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 19:56 Napisano wczoraj o 19:56 Hej Jakie masz kolumny i jakiej zmiany konkretnie oczekujesz? Zostając przy Yamasze pozostaniesz przy podobnej jakości brzmienia. V6A i A2A to bardzo zbliżone granie. Dopiero A4A zapewnia lepsze granie. Jednak w budżecie A4A jest już sporo fajnych, innych opcji do sprawdzenia Wspomniane Onkyo jest bardzo solidną opcją, podobnie często zapominane, ale fajnie grające rozwiązania od Marantza. W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy Odpisz, cytując
PanKlor Napisano wczoraj o 20:04 Napisano wczoraj o 20:04 1 godzinę temu, Wolf13 napisał: ART czyli antyrezonansowa technologia A.R.T. Wedge. Pytanie czy to faktycznie coś daje czy tylko „chwyt marketingowy”? Nie robiłbym z tego czegoś czynnika który ma decydować o wyborze amplitunera 1 godzinę temu, Wolf13 napisał: Na furmankę kasy obecnie mnie nie stać, więc może trzeba się skupić na Yamahach. Nie trzeba kupować od razu. Dodatkowo można te 800 USD wydać powoli dokupując kolejne licencje. W zamian dostajesz najlepszy system korekcji akustyki na rynku. Jak za drogo to jest jeszcze RZ30 z 2 niezależnymi sub out I podstawowym Diraciem na pokładzie. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 18 godzin temu, Wolf13 napisał: . Generalnie miałem skromnie kupić RX-V6A, ale pytanie na ile w praktyce ona różni się od RX-A2A? Bo spotkałem się z opiniami, że środek jest identyczny a różnica tylko w A.R.T i odłączanym kablu. nie dokładał bym do A2A. Praktycznie to samo za znacznie więcej 18 godzin temu, Wolf13 napisał: 2. Czy praktyczna różnica między RX-A2A a RX-A4A uzasadnia prawie dwukrotnie większą cenę tego drugiego? Kompletnie inny , znacznie lepszy amplituner. I jak uważam A4A za świetny w kinie tak w stereo, no gra dośc specyficznie 18 godzin temu, Wolf13 napisał: Gdybym doszedł do poziomu RX-A4A to zaczyna mnie zastanawiać Denon AVC-3800H, bo jest znacznie tańszy od Yamahy a w przeciwieństwie do niej jak rozumiem obsługuje osobno suby a nie tylko dubluje sygnał jak Yamaha. Jak według Was wygląda porównanie tych dwóch urządzeń? 3800 to poziom brzmienie V6A tylko am znacznie wieej opcji. Dopiero model 4800 to odpowiednik A4A. Ale grają inaczej Na ile to stereo u Ciebie rośnie? Odpisz, cytując
Recommended Posts