Fonn Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Tak czy siak muszę teraz się obejrzeć za dacem z wejściem na zegar aby zsynchronizować transport z dac. Za wiele takich w dobrej cenie to raczej nie ma. Eversolo z10 ma wejście ale to już deczko za drogo, może Gustard r26 mk2,smsl d400 pro ... Odpisz, cytując
muda44 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Firmy wymyślają cuda żeby zarobić. Po co jakieś dodatkowe zegary, zaraz do tego kable itp. Lepiej kupić dobry transport albo całe źródło niż rozbudowywać a to mnoży kolejne problemy. Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu A mnie intryguje jedna kwestia. Teac 507t + dobry Dac + zegar + kable zrobi nam kwotę w pobliżu ceny np.Denona DCD 3000 który odtwarza SACD. Ciekawe co zagra lepiej? Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 34 minuty temu, Slawko69 napisał: A mnie intryguje jedna kwestia. Teac 507t + dobry Dac + zegar + kable zrobi nam kwotę w pobliżu ceny np.Denona DCD 3000 który odtwarza SACD. Ciekawe co zagra lepiej? Kwestia tylko czy komuś zależy na SACD w zależności od muzy jaką słucha ??? Bo bądźmy szczerzy ...wydania SACD w wielu gatunkach muzycznych są znikome lub nie ma ich wcale Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu To fakt. Dostępność płyt SACD jest ograniczona. Ale czy płyty CD zabrzmią lepiej na zestawie transport+ DAC + zegar? Ktoś robił takie porównanie? Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Plyty CD brzmią lepiej z Denona DCD-3000NE niż z transportu+ dac (Atoll DR100+TEAC-UD-507), podobnie lepiej gra DCD w trybie transportu. Pisząc "lepiej" mam na myśli "inaczej". Jednemu lepiej, tak drugiemu siak..., Jaki wpływ ma zegar...? Nie wiem, nie słuchałem nigdy. Czy inny transport niż ww Atoll zagra lepiej? Na pewno - lepiej lub przynajmniej inaczej... Niedawno przekonałem się, że wplyw transportu na brzmienie jest zauważalne, a czy istotne to już kwestia subiektywnej oceny. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Transport Teac T1 z zegarem M2tech Evo2 i Holo Spring zagrał lepiej niz Sam T1 ( ktory jest tylko transportem) wpiety bezposrednio do dac. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 58 minut temu Autor Napisano 58 minut temu 3 minuty temu, audiowit napisał: Transport Teac T1 z zegarem M2tech Evo2 i Holo Spring zagrał lepiej niz Sam T1 ( ktory jest tylko transportem) wpiety bezposrednio do dac. Lepiej, czyli co konkretnie? Odpisz, cytując
muda44 Napisano 57 minut temu Napisano 57 minut temu 3 minuty temu, audiowit napisał: Transport Teac T1 z zegarem M2tech Evo2 i Holo Spring zagrał lepiej niz Sam T1 ( ktory jest tylko transportem) wpiety bezposrednio do dac. VRDS T1 jeżeli o nim piszesz, znam i nawet modyfikowałem z wypasionym zegarem. Onkyo C-7030 nawet fabryczny znacznie lepiej różnicuje wybrzmienia, lepsza rozdzielczość, całość oprócz wyglądu Odpisz, cytując
audiowit Napisano 51 minut temu Napisano 51 minut temu 3 minuty temu, BlaBla napisał: Lepiej, czyli co konkretnie? Wszystko :). Dynamika, scena, barwy. 3 minuty temu, muda44 napisał: VRDS T1 jeżeli o nim piszesz, znam i nawet modyfikowałem z wypasionym zegarem. Onkyo C-7030 nawet fabryczny znacznie lepiej różnicuje wybrzmienia, lepsza rozdzielczość, całość oprócz wyglądu Nie znam Onkyo, T1 nie gra w moim podstawowym systemie. Uwazam go za bardzo dobry, tani transport. Duzo zyskuje przy podlaczonym zegarze zewnetrznym. Odpisz, cytując
muda44 Napisano 33 minuty temu Napisano 33 minuty temu Te stare transporty grają lepiej lub gorzej ( ML 390 jest tu wyjątkiem jako transport ) ale słabo u nich z różnicowaniem. T1 miałem kilka sztuk, standardowo zębatki tam padały i czasami krańcówki. Znacznie lepsza jest Theta Data Basic II ale i tak Onkyo lepszy Odpisz, cytując
audiowit Napisano 24 minuty temu Napisano 24 minuty temu Z moim narazie nie ma problemów. A tak czytam o tym Onkyo i takie różne są o nim opinie. Napewno w tej cenie jest super, co nie oznacza, że nie moze być lepiej Trochę off top, ale wykozystam sytuację. Muda, a co myslisz o Meridianie 508/24 i Sphinx Project 32? Odpisz, cytując
Recommended Posts