Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Tak czy siak muszę teraz się obejrzeć za dacem z wejściem na zegar aby zsynchronizować transport z dac.

Za wiele takich w dobrej cenie to raczej nie ma. 

Eversolo z10 ma wejście ale to już deczko za drogo, może Gustard r26 mk2,smsl d400 pro ...

Napisano

Firmy wymyślają cuda żeby zarobić. Po co jakieś dodatkowe zegary, zaraz do tego kable itp. Lepiej kupić dobry transport albo całe źródło niż rozbudowywać a to mnoży kolejne problemy.

Napisano
34 minuty temu, Slawko69 napisał:

A mnie intryguje jedna kwestia. Teac 507t + dobry Dac + zegar + kable zrobi nam kwotę w pobliżu ceny np.Denona DCD 3000 który odtwarza SACD. Ciekawe co zagra lepiej?

Kwestia tylko czy komuś zależy na SACD w zależności od muzy jaką słucha ??? Bo bądźmy szczerzy ...wydania SACD w wielu gatunkach muzycznych są znikome lub nie ma ich wcale 

Napisano

Plyty CD brzmią lepiej z Denona DCD-3000NE niż z transportu+ dac (Atoll DR100+TEAC-UD-507),  podobnie lepiej gra DCD w trybie transportu. Pisząc "lepiej" mam na myśli "inaczej". Jednemu lepiej, tak drugiemu siak...,

Jaki wpływ ma zegar...? Nie wiem, nie słuchałem nigdy.

Czy inny transport niż ww Atoll zagra lepiej? Na pewno - lepiej lub przynajmniej inaczej... Niedawno przekonałem się, że wplyw transportu na brzmienie jest zauważalne, a czy istotne to już kwestia subiektywnej oceny. 

Napisano
3 minuty temu, audiowit napisał:

Transport Teac T1 z zegarem M2tech Evo2 i Holo Spring zagrał lepiej niz Sam T1 ( ktory jest tylko transportem) wpiety bezposrednio do dac.

Lepiej, czyli co konkretnie?

Napisano
3 minuty temu, audiowit napisał:

Transport Teac T1 z zegarem M2tech Evo2 i Holo Spring zagrał lepiej niz Sam T1 ( ktory jest tylko transportem) wpiety bezposrednio do dac.

VRDS T1 jeżeli o nim piszesz, znam i nawet modyfikowałem z wypasionym zegarem. Onkyo C-7030 nawet fabryczny znacznie lepiej różnicuje wybrzmienia, lepsza rozdzielczość, całość oprócz wyglądu :) 

Napisano
3 minuty temu, BlaBla napisał:

Lepiej, czyli co konkretnie?

Wszystko :). Dynamika, scena, barwy.

3 minuty temu, muda44 napisał:

VRDS T1 jeżeli o nim piszesz, znam i nawet modyfikowałem z wypasionym zegarem. Onkyo C-7030 nawet fabryczny znacznie lepiej różnicuje wybrzmienia, lepsza rozdzielczość, całość oprócz wyglądu :) 

Nie znam Onkyo, T1 nie gra w moim podstawowym systemie. Uwazam go za bardzo dobry, tani transport. Duzo zyskuje przy podlaczonym zegarze zewnetrznym.

20260403_140347.jpg