Audiofan2000 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dzień dobry mam taki dylemat i chciałbym się dowiedzieć więcej na temat kabli. Czy w waszej opinii dobrej jakości kabel od internetu może poprawić brzmienie?Czy moze to zwykły marketing? Odpisz, cytując
cymes Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Witaj, nie sprawdzałem samego kabla ale zaleca się bez ekranowania, opisany jaki UTP. W połączeniu z izolacją galwaniczną u mnie wyraźnie poprawiła się separacja instrumentów co przełożyło się na poczucie szerszej sceny. Odpisz, cytując
Audiofan2000 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 15 minut temu, cymes napisał: Witaj, nie sprawdzałem samego kabla ale zaleca się bez ekranowania, opisany jaki UTP. W połączeniu z izolacją galwaniczną u mnie wyraźnie poprawiła się separacja instrumentów co przełożyło się na poczucie szerszej sceny. Kupiłem w dobrej cenie kabel firmy Chord C-stream, gdzie jest ekran.To chyba dobrze.Wklejam krótki opis Chord Company z myślą o streamingu audio/wideo, charakteryzujący się zaawansowanym ekranowaniem (indywidualnie ekranowane pary przewodów + ekran ogólny) i przewodami z miedzi beztlenowej (OFC) dla minimalizacji zakłóceń i zapewnienia czystszego dźwięku, Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Audiofan2000 napisał: Czy w waszej opinii dobrej jakości kabel od internetu może poprawić brzmienie?Czy moze to zwykły marketing? Jak dla mnie audio voodoo najłatwiejsze do obalenia jego działania. Polecam ten artykuł by zrozumieć model OSI. Pamiętaj, że to czego słuchasz z Tidala, Spotify czy innych źródeł streamingowych to warstwa 7. Kabel to warstwa 1. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Audiofan2000 napisał: Kupiłem w dobrej cenie kabel firmy Chord C-stream, gdzie jest ekran.To chyba dobrze.Wklejam krótki opis Chord Company z myślą o streamingu audio/wideo, charakteryzujący się zaawansowanym ekranowaniem (indywidualnie ekranowane pary przewodów + ekran ogólny) i przewodami z miedzi beztlenowej (OFC) dla minimalizacji zakłóceń i zapewnienia czystszego dźwięku, No i masz ten dźwięk czysty? 2 godziny temu, cymes napisał: Witaj, nie sprawdzałem samego kabla ale zaleca się bez ekranowania, opisany jaki UTP. W połączeniu z izolacją galwaniczną u mnie wyraźnie poprawiła się separacja instrumentów co przełożyło się na poczucie szerszej sceny. A ta scena w ktorej warstwie leży? 😆 Sorry, no nie mogłem się powstrzymać. 😉 Odpisz, cytując
lion Napisano 46 minut temu Napisano 46 minut temu kolejny produkt indentyfikujący się jako "poszerzan scenianu" Odpisz, cytując
cymes Napisano 30 minut temu Napisano 30 minut temu 45 minut temu, DiBatonio napisał: A ta scena w ktorej warstwie leży? Sam bym się chętnie dowiedział ? Kabel dane zawsze prześle tak samo ale również może przesłać to czego niekoniecznie chcemy. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 3 minuty temu Napisano 3 minuty temu Po to są zabezpeiczenia w poszczególnych warstwach, by to co dociera na kolejnych warstwach było poprawne. Warstwa aplikacyjna (7) ma dostać dokładnie to co do niej zostało wysłane. Wszystko co Tidal, Spotify, youtube czy Netflix wysyłają z serwerów jako dane do odtworzenia musi być na poziomie 7 zgodne. Jeśli nie jest to jest odrzucane zapewne na którejś warstwie niżej z powodu niezgodności. Tu chodzi o bezpieczeństwo danych i ich integralności. Banki nie kupują mega hiper kabli za sztabki złota bo potem lepsze wyniki finansowe dzięki tym kablom wyjdą. Nic takiego nie ma miejsca. Tak samo switche ethernet dedykowane do muzyki to według mnie ściema. Kable optyczne wykorzystujące transceivery czy złącza (w przypadku DAC czy Breakout) SFP/SFP+/SFP28?QSFP+... nie dają danych lepszych czy gorszych w stosunku do prawidłowo transmitujących kabli transportujących po skrętce. Sa różnice z łatwości ich prowadzenia, odległości itp., ale przesyłane dane nie mają prawa się różnić!!! Odpisz, cytując
Recommended Posts