Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, Slawko69 napisał:

Jakie miałeś głośnikowe i jak to grało?

Zavfino Prima MKII a potem wymieniłem go na Silver Dart.  Co bym nie napisał nie koniecznie sprawdzi się to już po za moim pomieszczeniem. Kabel Prima zaskoczył mnie swoim plastycznym i miękkim basem, góra też była czysta i nie nachalna, Po jakimś czasie coś mi zaczęło drażnić na górnej średnicy. Ale... słowo klucz Ale, Zmieniałem w międzyczasie inne kable zasilające więc teraz z perspektywy czasu podejrzewam, że sam zepsułem czymś innym.  Postanowiłem zamienić na Silver Dart. Przybyło powietrza dźwięk jeszcze bardziej się otworzył bas bajka miękki ale nie buła i nie o długim wybrzmieniu, wówczas mi pasowało, średnica czytelniejsza bardziej klarowna ale jeżeli ktoś poszukuje prezentacji bardziej konturowej to nie tędy droga. Ale... ponownie ale, nie wiem co bym robił i co zmieniał moje pomieszczenie i sprzęt nie akceptują srebra, mam Siltech xlr legend 880 i guzik leży w szufladzie, podobnie po paru miesiącach Silver Dart pojechał do ludzi. Gdyby system, pomieszczenie i moje uszy akceptowałyby srebro podejrzewam, że zostałby na dłużej. I wbrew panującym opinią, że srebro to jasność i blask, nic z tych rzeczy. Brakowało mi właśnie powietrza na scenie i energetyczności w przekazie.

PS. Jeżeli ktoś poszukuje XLR Siltech clasic legend 880 to sprzedam za niewielką opłatą.

Napisano
31 minut temu, cymes napisał:

Jakieś doświadczenia z kablem Tomanka ?

big_P1224633nowe.jpg.443b6dc9922952f532ab7228b444c938.jpg

Ten tzw. Tomanek to jakiś hellukabel, albo inny lapp kable, jeszcze na wrednych przemysłowych wtykach.

Tak, mieliśmy doświadczenia wiele lat temu, pierwsze kroki z zamianą zwyklaków na własnoręcznie wystrugane kabelki ze sterowniczych bezhalogenowych takich właśnie kabli.

Kup lepiej najtanszy Isotek Evo3 Initium, albo Premier i bedzie lepiej niż ten ze zdjecia.

Albo jakis Taga Harmony na "ich rodowanych" wtykach w podobnej cenie.

Napisano

Mam Lapp kabel od 10 lat :)

Teraz jest jako zasilający 1000 DC

Jutro będzie pierwszy Taga Harmony TPC TS - 1.5 m

Potrzebuję jeszcze takie 2 

Potrzebuję także 2 przewody 2.5 mb , ale Taga takich nie ma :(

W sobotę podpinam przewód uziemiający z gniazdka do listwy 1000 DC .

Mam mnóstwo potrzeb , ale brak funduszy :(

Napisano
2 godziny temu, cymes napisał:

Jakieś doświadczenia z kablem Tomanka ?

big_P1224633nowe.jpg.443b6dc9922952f532ab7228b444c938.jpg

Mam Tomanka do końcówki mocy. Potrzebowałem cos co ma 3m i jest dostępne na jutro... no i tak jest sobie....😁. Lepszy niż sznurek załączony w kartonie, nie ma różnicy do tagi, jaką był zasilany AP wcześniej. Konkretnie to Tomanek TPC gold. Nie wiem czy to ten ze zdjęcia. 

Napisano

Ten Lapp kabel jest w miarę giętki. Chyba furutechy są bardziej sztywne. Można kupić na metry i samemu założyć wtyki.

Ale te wtyki na tym Tomanku to jakieś nieporozumienie. Mam podobne na jakimś kablu warsztatowym kupionym w markecie do garażu.

Napisano
2 godziny temu, maciek72 napisał:

Potrzebuję także 2 przewody 2.5 mb , ale Taga takich nie ma

TagaHarmony możesz kupić z metra i dokupujesz tylko wtyki.

Zapytaj, czy dystrybutor by ci zakonfekcjonował.

Możesz też zobaczyć jakieś inne z metra.

W dc-components, albo blackdotaudio masz kable z metra i wtyki, zamawiają długość jak ciebie interesuje i prosisz o konfekcję za dopłatą pewno. Ale dostajesz taka długość kabla jaką sobie zamówisz.

Napisano
2 godziny temu, cymes napisał:

Gold ma inne wtyczki kabel ten sam.

Jak oceniasz elastyczność ?

Lepiej niż Taga, to na pewno. Mam bardzo mało miejsca za AP i Tomanek dał radę.  Taga by się nie zagięła tak, bez szans. Rozważałem jeszcze Isoteka jakiegoś  - akurat Top Hifi mieli coś w promocji, no ale zależało mi na czasie i jest do dziś Tomanek.