DiBatonio Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 2 godziny temu, MacieQ napisał: Ale też nie popadam ze skrajności w skrajność by wszystkie klocki wyposażać w druty zasilające za "grubszą" kasę gdyż zwyczajnie nie wszystkie tego wymagają ...owszem na jakiś poziom powinny trzymać ale bez przesady by np. do zasilacza liniowego zastosować powiedzmy AQ Tornado 😋 Bardzo dobrze, też nie popadam w takie skrajności jeśli chodzi o zasilające, troszkę inaczej jest z resztą sygnałowych i głośnikowych. Dzisiaj już bym nie kupił nowych wypustów Albedo Monolitch. A nie w sumie to jeden mam do sluchawkowca XLR Albedo Monolitch Monocrystal i AES/EBU do transportu. Tak się składa że miałem mnóstwo kabli zasilających, nie wszystkie mi się chciało wpinać, ale te co po oprawianiu mnie skusiły wpinałem czasem w ścianę do kondycjonera lub od kondycjonera do DACa i wiesz co, nie zawsze te droższe od tych co mam były lepsze. Tak było na przykład z "landryną" od Furutcha DPS 4.1 na ich najdroższych wtykach. Bardziej mi leży brzmienie Oyaide Tunami V1 Cu PC OCC z wtykami Oyaide P004 Aspirin White i Oyaide AC 004 Armored zrobiony po mojemu (nie uznaję tego jak zaprawiają producenci) niestety. Zobacz sobie na wtórnym, albo w dystrybucji np.taki Tunami V1, bo V1 już niedostępny i zobacz ile kosztuje Landryna Furutech DPS 4.1. Zatem nie każdy drogi musi się wpasować w system, czy dane urządzenie i tak samo będzie z tym AQ Tornado niestety. Nie ma kabli uniwersalnych do wszystkiego nawet tych zasilających, a właściwie zwłaszcza tych zasilających. 2 godziny temu, MacieQ napisał: Panowie trochę luzu, niech sobie każdy używa takich drutów jakie chce Zgadzam się, tylko po co prześmiewcze teksty o kablach, czy wtykach ludzi, którzy nawet w ręku nie trzymali tego co krytykują. Te wszystkie tanie Tomanki i jemu podobne na wtykach z Castoramy będą ździebko lepsze od zwykłego, ale już daleko im do niektórych Japońców, czy nawet naszych Enerrów (gotowców), które na wtórnym rynku są w zjadliwych cenach. Edytowano 3 godziny temu przez DiBatonio 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 godziny temu, DiBatonio napisał: Ale wiesz, że mowa o przewodach zasilajacych? A z czym grają? 4 godziny temu, DiBatonio napisał: Zdjęć nie chce mi się wrzucać, bo i po co W podstawówce, pani od rosyjskiego, na argument 'zeszyt z pracą domową zostawiłem w domu', odpowiadała, że 'w domu, to ona ma słonia w karafce' 😉 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 8 minut temu, pairtick napisał: A z czym grają? Ze sprzętem audio😁 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, MacieQ napisał: zgodzę się z @DiBatonio że klocki z wyższej półki zasługują na lepsze druty I dokładnie o to zapytałem, tym bardziej, że gość wyraził się pogardliwie o systemach innych forumowiczów - no to niech pokaże te swoje 'klocki z wyższej półki'. Sam, korzystam z sieciówek producenta. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 3 minuty temu, pairtick napisał: dokładnie o to zapytałem, tym bardziej, że gość wyraził się pogardliwie o systemach innych forumowiczów - no to niech pokaże te swoje 'klocki z wyższej półki'. Albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, albo szukasz zwary. Nie napisałem pogardliwie, ale mawiają, że jak się chce uderzyć psa , to kij się zawsze znajdzie. 5 godzin temu, DiBatonio napisał: Ile tego przerobiliście z @cymes w swoich "systemach" ? Co tu jest pogardliwego o audio systemach kolegów? Rozumiesz w ogóle to zdanie, czy potrzebujesz rozłożenia zdania na czynniki pierwsze, żebyś zrozumiał? Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, mariol napisał: Wydaje mi się, że dobrze wiesz jak wielką wiedzę ma @DiBatonio w temacie kabli zasilających. I zamiast się obrażać warto poczytać co ma do powiedzenia, tym bardziej że dzieli się wiedzą, którą mało kto posiada. Zgodnie z zasadą Goldwatera, nie wiem co Ci się wydaje 😁 I nie insynuuj mi proszę. Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Bardziej mi leży brzmienie Oyaide Tunami V1 Cu PC OCC z wtykami Oyaide P004 Aspirin White i Oyaide AC 004 Armored Też lubię druty Oyaide 😁 ...Oyaide TUNAMI GPX-Re V2 na Aspirin White zasila mi wzmaka a Oyaide Tunami GPXe V2 na Italian Red dac-a 👍💪 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 5 godzin temu, DiBatonio napisał: Ile tego przerobiliście z @cymes w swoich "systemach" ? Nieładnie jest krytykować rzeczy o które nawet się nie otarliście. ale jak widać nie ma sensu z ignotantami wchodzic w dyskusje na ten temat. 11 minut temu, DiBatonio napisał: Albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, albo szukasz zwary. Nie napisałem pogardliwie, ale mawiają, że jak się chce uderzyć psa , to kij się zawsze znajdzie. Co tu jest pogardliwego o audio systemach kolegów? Rozumiesz w ogóle to zdanie, czy potrzebujesz rozłożenia zdania na czynniki pierwsze, żebyś zrozumiał? Ban. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 47 minut temu, MacieQ napisał: Też lubię druty Oyaide 😁 ...Oyaide TUNAMI GPX-Re V2 na Aspirin White zasila mi wzmaka a Oyaide Tunami GPXe V2 na Italian Red dac-a 👍💪 Miałem w systemie dwa Tunami V2 na Aspirin White, ale to bylo za dużo cukru w cukrze za mocno dociążone i gęste brzmienie. Dlatego kiedy udalo mi się dostać V1 PC OCC A po demobilu, to wykorzystalem i dalem do DACa. A IEC zamienilem na Oyaide AC 004 Armored, są lepsze od C 004 moim zdaniem, nie dodają tak dołu. Ćwiczyłem te wtyki AC 004 Armored na dwóch kablach, jeszcze na Enerze Holograph Hybrid i zawsze ten sam efekt. Tunami V2 na czerwonych wtykach (046) to nie moja bajka, kolega byl u mnie chyba z V1 na tych wtykach i muliło niemiłosiernie w moim systemie (Moony+ProAc Response D2) no i u niego też muliło z czerwonymi wtykami. Zresztą chyba @Rafał S też miał u siebie Tunami na białych i czerwonych wtykach, ten sam kabel chyba w sensie Tunami V2, a wtyki różne i brzmienie też totalnie różne. Edytowano 52 minuty temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
Recommended Posts