Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Kable zasilające wpływają na brzmienie tylko pośrednio dając określone warunki energetyczne optymalizujące pracę urządzenia (indukcyjność pojemność, rezystancję). Siła docisku wtyków jest bardzo ważna, pierwszy metr od urządzenia jest kluczowy w filtrowaniu środowiska (ekran, dielektryk). To nie jest magia ani voodoo tylko mechanika i fizyka inzynierii audio.

Napisano
5 godzin temu, cymes napisał:

Kable zasilające wpływają na brzmienie tylko pośrednio dając określone warunki energetyczne optymalizujące pracę urządzenia (indukcyjność pojemność, rezystancję). Siła docisku wtyków jest bardzo ważna, pierwszy metr od urządzenia jest kluczowy w filtrowaniu środowiska (ekran, dielektryk). To nie jest magia ani voodoo tylko mechanika i fizyka inzynierii audio.

A kondycjoner warto rozważać? Jeśli chodzi o lepsze zabezpieczenie sprzętu to rozumiem, że tak, ale wpływ na brzmienie, jakość dźwięku?

Napisano

Według wiedzy jaką nabyłem każdy kondycjoner będzie ingerował w mniejszym lub większym stopniu, działanie dc blok jest dyskusyjne bo nie zawsze wycisza brum, wszelkie filtry ingerują w brzmienie nawet na dac. U mnie cisza, założyłem tylko ADAPTER PRZEPIĘCIOWY BRENNENSTUHL GNIAZDO 13500A przed pasywną listwą Contrik CPPSF3-TT na kablu Neutrik powerCON TRUE1 TOP (elastyczny grubas).

Napisano
3 godziny temu, Raf_raf napisał:

A kondycjoner warto rozważać? Jeśli chodzi o lepsze zabezpieczenie sprzętu to rozumiem, że tak, ale wpływ na brzmienie, jakość dźwięku?

Zależy jaki, wpływ na brzmienie ma, najważniejsze , żeby nie psuł, a z tym bywa różnie.

No i wiele razy już było o tym, jak ma pierdyknąć np. piorun, to żadna listwa i żaden kondycjoner nie pomoże.