PanKlor Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu https://www.minidsp.com/products/ht-series/tide16 Zapowiada się ciekawie chociaż pewne braki (3 x HDMI 2.0) widać na pierwszy rzut oka. Pewnie będzie też mniej przyjazdy w obsłudze niż mainstreamowe urządzania. Sugerowana cena 3.5 kUSD. Ciekawe ile wyjdzie u nas po wszystkich podatkach opłatach itp. 1 Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Hardcore’owo a jeszcze weź to napędź! Słabo z tym HDMI, ale sporo telewizorów dziś ma ileś tam wejść 2.1, więc może wystarczyć eARC. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) IMHO nie jest tak źle. Końcówka mocy 8 z 300W przy 4 Ohm do zestawu kosztuje 2200 USD. Czekam na pierwsze recenzje/testy. Zawsze też można kupić kilka/kilkanaście Fosi Edytowano 3 godziny temu przez PanKlor Odpisz, cytując
MASX Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) A gdzie tu podpiąć suby? Czy ja ślepy jakiś jestem. Chodzi mi oczywiście o RCA ; ) Edytowano 3 godziny temu przez MASX Odpisz, cytując
Konrad Grzybowski Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Fajny pomysł na wejście w rynek. Procesor z zaawansowaną korektą akustyki. Jednak uważam za przestrzał - cena i brak HDMI 2.1. Mamy 2026r. Nie cofamy się technologicznie. Wiem, że nie jest to mega potrzebne i w pełni wykorzystywane ale sprzęty kupujemy na lata. Trzeba dokupić końcówkę mocy (wielokanałową) więc cena za zestaw wychodzi już spora. Dla większości użytkowników (typowy Kowalski) po za zasięgiem, nie tyle finansowym co że względów ekonomiczno/praktycznych. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 56 minut temu, MASX napisał: A gdzie tu podpiąć suby? Czy ja ślepy jakiś jestem. Chodzi mi oczywiście o RCA ; ) Do XLR. 55 minut temu, Konrad Grzybowski napisał: Trzeba dokupić końcówkę mocy (wielokanałową) więc cena za zestaw wychodzi już spora. Dla większości użytkowników (typowy Kowalski) po za zasięgiem, nie tyle finansowym co że względów ekonomiczno/praktycznych. Jak na mój gust to jest/będzie konkurencja dla wysokich Arcamow itp. Zobaczymy jak wypadnie w testach/recenzjach i tyle. Co do HDMI też tak uważam. Odpisz, cytując
Konrad Grzybowski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 38 minut temu, PanKlor napisał: Jak na mój gust to jest/będzie konkurencja dla wysokich Arcamow itp. Zobaczymy jak wypadnie w testach/recenzjach i tyle. Co do HDMI też tak uważam. Czas pokaże. Jednak szybko analizując temat Arcam to uznana marka robiącą sprzęt audio od lat. Sprawdzone rozwiązania, brzmienie znane i cenione od lat. MiniDSP no przeprasza, ale nowicjusz w tym dziale. Start z wysokiej półki, odważnie. Oczywiście nie sugeruje, że mają mieć tani produkt ale musi on być dobrze wyceniony i trafiony w rynek. To moja subiektywna opinia bo osobiście nigdy nie kupuje produktów z wysoką cena tylko dlatego, że producent ma taką aspiracje. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu MiniDSP ma jakby nie patrzeć kilkanaście lat doświadczenia w budowaniu urządzeń do cyfrowego przetwarzania sygnałów audio. To nie musi być sprzęt dla każdego. Patrzac na profil marki to może być skierowane bardziej do zaawansowanych użytkowników lub też instalatorów. Licząc po obecnym kursie i dodając VAT wychodzi ok 16 000 PLN. To za procesor z najlepszym na chwilę obecną systemem korekcji z którym poradzi sobie Kowalski albo Smith. Pożyjemy zobaczymy jak wypadnie jakościowo i cenowo. Odpisz, cytując
Gmow1977 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, PanKlor napisał: Licząc po obecnym kursie i dodając VAT wychodzi ok 16 000 PLN. To za procesor z najlepszym na chwilę obecną systemem korekcji z którym poradzi sobie Kowalski albo Smith. Pożyjemy zobaczymy jak wypadnie jakościowo i cenowo. Tak tylko tutaj trzeba jeszcze doliczyć końcówki ...Taki Denon avc-x6800h z full licencją Dirac do Art , bẹdzie dla Kowlskiego bardziej atrakcyjniejszy 1 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Wzmocnienie to jakieś kolejne 6 do 10k w zależności od liczby kanałowymi oczekiwań. Moim zdaniem to będzie jednak półka wyżej niż Denony serii X. Jeszcze raz powtórzę - pojawia się testy i recenzje plus faktyczna cena do zapłacenia i będzie można mówić czy się opłaca czy nie. Jak na razie to oprócz Storm Audio pierwsze pudełko z ART w cenie (i to wyraźnie niższej niż SA). Odpisz, cytując
Recommended Posts