Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć :)
Też uważam, że w takim pomieszczeniu nie ma co iść w RP-8000F. Nawet do muzyki wybierałbym RP-600M II, nie mówiąc o kinie. Drugi subwoofer będzie lepszym pomysłem na wykorzystanie tego budżetu :) Kiedy planujesz zakup? Miałeś okazję posłuchać Klipscha lub innych kolumn? 

Napisano
4 godziny temu, Q21 napisał:

Cześć :)
Też uważam, że w takim pomieszczeniu nie ma co iść w RP-8000F. Nawet do muzyki wybierałbym RP-600M II, nie mówiąc o kinie. Drugi subwoofer będzie lepszym pomysłem na wykorzystanie tego budżetu :) Kiedy planujesz zakup? Miałeś okazję posłuchać Klipscha lub innych kolumn? 

Jeszcze nie, ale mieszkam w takiej dobrej okolicy, że profesjonalne salony Audio są ode mnie 10-30min 🫢. Może podstawkowe to będą Monitor Audio Bronze 100 6G, a Surround Klipsch RP-600M II? pokój w kształcie litery I. Chb że mogę zrobić te kino w moim kwadratowym salonie 70-80m²? W tym salonie mam stary system: amplituner Sony STR-DG820 który pompuje dalej dobrze, Kolumny do tego amplitunera Sony SS-F6000P i Center SS-CN3000P oraz Surroundy SS-SR3000P. trzesą domem ogromnym jak szalone mimu x2 180W Max 💀🔊.

Napisano
13 minut temu, MarcinElektro napisał:

Może podstawkowe to będą Monitor Audio Bronze 100 6G, a Surround Klipsch RP-600M II?

To chyba bym wolał 4 x RP-600M... 

13 minut temu, MarcinElektro napisał:

Chb że mogę zrobić te kino w moim kwadratowym salonie 70-80m²?

To wtedy 25k PLN to będzie trochę mało, żeby było dobrze. Kwadratowe pomieszczenie (jeżeli faktycznie tak jest) to dodatkowe wyzwania z modami.