Aishi Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Szukam pierwszego gramofonu do ok.2000zł Celuję w coś nowego, z przedwzmacniaczem, najchętniej półautomatyczny żeby sam podnosił igłę po skończeniu płyty, ale w tej cenie widzę, że ciężko coś takiego znaleźć. Aktualnie w oko wpadło mi kilka modeli: Rega Planar 1 plus, Argon Audio TT-3 Plus, Pro-Ject Debut Carbon 2M-RED DC. Z bardziej budżetowych opcji AUDIO-TECHNICA AT-LP3XBT i Argon Audio TT Mk2, ale o tym drugim ciężko znaleźć rzetelniejsze opinie. Będzie mi bardzo miło gdyby ktoś zechciałby mi poradzić, który z nich będzie najlepszym wyborem, albo zaproponować coś innego Chętnie też dowiem się więcej o tych argonach. Odpisz, cytując
minormirror Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Cześć, ja sam mam Audio-Technica AT-LPW50PB, też raczej z tych tańszych. Wymieniłem w nim wkładkę na MicroLine, ale tej która była tam fabrycznie też było ok. Myślę, że na początek jest dobry, mi pasuje. Po kupnie gramofonu nieco się wkręciłem i wszedł preamp, potem głośniki i nowy wzmacniacz .... Teraz jakbym kupował swój pierwszy to pewnie zwróciłbym oczy bardziej w stronę Pro-Ject Debut lub Rega Planar 1. Ten gramofon AT-LP3 z tego co pamiętam to taki mocno plastikowy mi się wydawał. Odpisz, cytując
Recommended Posts