michaudio Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Nie posiada, na dwa wyjścia niezbalansowane. Nie ma żadnego przełącznika trybu pracy Takie cuda w oparciu o dwa gniazda Jack1/4,TS/TRS ma dakamp Rme adi-2 w wersjach pro. Tam można włączyć tryb zbalansowany zasilając kablami mini(TS) każdą słuchawkę z osobnej dziurki wzmacniacza. Można użyć regulowanej funkcji Crossfeed, czyli przesłuchu międzykanałowego który zbliża odsłuch słuchawkowy do odsłuchu głośnikowego. Korekcji, Loudnessu, i czego dusza zapragnie z mocą 2,9W na kanał. Ale przy głośnym graniu grzeje się wtedy jak piekarnik. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowany) 2 godziny temu, michaudio napisał: Takie cuda w oparciu o dwa gniazda Jack1/4,TS/TRS ma dakamp Rme adi-2 w wersjach pro. Tam można włączyć tryb zbalansowany zasilając kablami mini(TS) każdą słuchawkę z osobnej dziurki wzmacniacza. Można użyć regulowanej funkcji Crossfeed, czyli przesłuchu międzykanałowego który zbliża odsłuch słuchawkowy do odsłuchu głośnikowego. Nie tylko Rme Adi 2 😉 Jednak ja wolę wyj XLR 4 pin lub jak u mnie jeszcze dual mono 2xXLR 3 pin.(sztos). Crossfeed jest fajną funkcją, ale nie każdemu siądzie, ja jeszcze próbuję się do niej przekonać, faktycznie daje troszkę takie wrażenie, a jak dołożysz do tego słuchawki które też naśladują odsłuch z kolumn (czyt.Audeze LCD X), to już masz komplet 😉 Zbalansowane wyjścia sluchawkowe mają sens, kiedy jeszcze wzmak ma takie wejścia sygnału z urządzenia, które też wysyła wyjściem zbalansowanym. Edytowano 18 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
CatchMe8911 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Dnia 18.03.2026 o 18:00, DiBatonio napisał: Mogłeś jeszcze spróbować Coplanda DAC 215, bardzo fajny "grajek" z Twoimi sluchawkami, na stockowym kabelku Audeze troszkę ciepławo, ale na warkoczyku z Audeos już całkiem przyjemnie bez dogrzewania przekazu. Moze wloze kij w mrowisko jesli chodzi o kable ale mialem wlasnie okazje porownac swoj zestaw na oryginalnych kablach audeze oraz kabelkach z Ali firmy Openheart ... I teraz troche nie miesci mi sie w glowie, ze oryginalne kable ktore daje producent (i wycenia na swojej stronie jako mozliwosc oddzielnego zakupu na okolo 800 zl) graja gorzej niz te ktore mozna zakupic w cenie ~100 zl i wykonane sa w moim odczuciu nawet lepiej 🤦♂️ I nie zebym szukal "oszczednosci" czy "taniosci" bo lubie miec cos drogiego na lata ... ale w tym wypadku wielokrotnie sie przekonalem, ze oryginalne okablowanie jest tak slabe, ze producenci w tej kwestii moga sie uczyc od chinczykow ktorzy oferuja kable za maly procent ich ceny. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 18 godzin temu, kuba8911 napisał: @Top Hi-Fi & Video Design Lehmann Linear posiada zbalansowane wyjscia sluchawkowe? Nigdzie nie moge znalezc informacji na ten temat Nie, są tylko rca. Ale nie ma co ubolewać, bo nie jest wyznaczik poprawy jakości. Odpisz, cytując
Recommended Posts