Andrzej Szreder Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Witam wszystkich Szukam użytkowników wspomnianego w tytule tematu subwoofera SVS SB 1000pro. Bawię się ustawieniami za pomocą aplikacji na Androida, chodzi mi dokładnie o Eq, i mam pytanie czy ktoś jest w stanie podzielić się swoimi ustawieniami, nie mogę dojść do ładu z tym, albo gra dominując bas zbyt mocno, albo czuję że jest go za mało. Wspomniany sub gra wraz z Marantz Cinema 60 i Oberon Dali 7. Jak mam ustawione na 30-35dB to mam niedosyt , jak gram powyżej 50dB czuję że za bardzo już dominuje. Odcięcie na Amp ustawione na 80Hz. Może ktoś ma jakieś swoje lepsze ustawienia, przemyślenia na temat tego syna. Odpisz, cytując
lpomis Napisano 53 minuty temu Napisano 53 minuty temu Nie ma czegoś takiego jak uniwersalne ustawienia EQ dla subwoofera. Każde pomieszczenie to inna akustyka, inne mody i inne relacje fazowe. No i oczywiście inne kolumny, które mają grać w towarzystwie z subem. Na początek zadbaj o ustawienie subwoofera w pomieszczeniu i o fazę (zwykle 0 lub 180), a na końcu kombinuj z filtrami, EQ… Jeśli chcesz zrobić to naprawdę dobrze, polecam też zainteresować się bezpłatnym oprogramowaniem REW w zestawie z mikrofonem pomiarowym (np. Umik-1, EM-01). Przejrzyj ten temat w wolnej chwili: https://forum.audio.com.pl/topic/100812-jaki-subwoofer-do-4000-zł/ Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 38 minut temu Napisano 38 minut temu 2 godziny temu, Andrzej Szreder napisał: Wspomniany sub gra wraz z Marantz Cinema 60 i Oberon Dali 7. Mówimy o stereo czy dźwięku wielokanałowym ? Ten amp. ma chyba system automatycznej kalibracji. Odpisz, cytując
Andrzej Szreder Napisano 38 minut temu Autor Napisano 38 minut temu (edytowany) W takim razie zostanę przy tym co mam dopóki nie uporam się z remontem pomieszczenia w którym ma być docelowo system kina domowego, całość w 5.1.2. No zobaczymy co z tego wyjdzie . Tak, sam Marantz ma system Audiggy czy jakoś tak, robiłem kalibrację po tym jak właśnie na święta dostałem suba, ale myślę że może to grać lepiej. Edytowano 35 minut temu przez Andrzej Szreder Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 6 minut temu Napisano 6 minut temu 29 minut temu, Andrzej Szreder napisał: ale myślę że może to grać lepiej. Sub to tylko uzupełnienie pasma. W kinie rzadko się odzywa , w stereo to wyższa szkoła jazdy. Odpisz, cytując
Recommended Posts