Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć. Potrzebuję sprzętu do garażu 35m² wysoki 3.5m. Ma gnieść konkretnie, ale zaznaczę, że cena ma znaczenie. To nie jest dom czy mały pokój, w którym jakość ma wielkie znaczenie. Ma zasadzić dobrym basem i być głośno, do zestawu komponuje osobno dobry subwoofer prawdopodobnie bandpass. Podpowiedzcie. Czy wystarczy zestaw typu wzmacniacz coś pokroju Kenwooda ka-1010 (2x55RMS) I jakieś altusy 75 bądź Tannoy Mercury M2? Ma być w miarę tanio i głośno. Muzyki słucham każdej, z naciskiem na mixy techni z lat 90. Proszę o wyrozumiałość, bo wybór jest przeogromny. Aktualnie mam wieżę SONY z lat 90tych i juz wysiada, na półce stoją altusy 75 w stanie agonalnym i zdekompletowane na tyle, ze bardziej opłaca się kupić inne kolumny. Pozdrawiam Was serdecznie!!

Budżet na to stereo zakładam koło 1k. Na oku mam tego Kenwooda ka-1010 i Altusy 75 po przeróbce na mocniejszy bass i mniej drażniące "syczki".

Napisano
11 minut temu, Kagnziom napisał:

cena ma znaczenie

Ile chcesz przeznaczyć na kolumny a ile na wzmacniacz? Czy będziesz potrzebował khakis nośnik (streamer, CD player) do kompletu?

Napisano (edytowany)
22 minuty temu, Kagnziom napisał:

Cześć. Potrzebuję sprzętu do garażu 35m² wysoki 3.5m. Ma gnieść konkretnie, ale zaznaczę, że cena ma znaczenie. To nie jest dom czy mały pokój, w którym jakość ma wielkie znaczenie. Ma zasadzić dobrym basem i być głośno, do zestawu komponuje osobno dobry subwoofer prawdopodobnie bandpass. Podpowiedzcie. Czy wystarczy zestaw typu wzmacniacz coś pokroju Kenwooda ka-1010 (2x55RMS) I jakieś altusy 75 bądź Tannoy Mercury M2? Ma być w miarę tanio i głośno. Muzyki słucham każdej, z naciskiem na mixy techni z lat 90. Proszę o wyrozumiałość, bo wybór jest przeogromny. Aktualnie mam wieżę SONY z lat 90tych i juz wysiada, na półce stoją altusy 75 w stanie agonalnym i zdekompletowane na tyle, ze bardziej opłaca się kupić inne kolumny. Pozdrawiam Was serdecznie!!

Raczej nie to forum.

Szukaj bardziej na forum PA.

Szukaj czegoś z Pol-audio,sprzęt estradowy.

Jak ma sadzić basem i być głośno,to oznacza brak niskiego basu.

Sprzęt PA jest strojony wyżej,ma głośniki z lekkimi membranami,te mają wysoką skuteczność ,czyli nie potrzebują wiele mocy żeby je rozruszać,kosztem niskiego zejścia.

Ale gniota mocno,w średnim basie.

Szukaj Pol-audio na bms 4590 wiem co mówię,ten głośnik wymiata.

26 minut temu, Kagnziom napisał:

Budżet na to stereo zakładam koło 1k.

Manta spk 95008

Nie żartuje .

Szwagierka robi na tym dyskoteki.

Na olx chodzi po około 1k

Edytowano przez Sundin997
Napisano
11 godzin temu, Sundin997 napisał:

Raczej nie to forum.

Szukaj bardziej na forum PA.

Szukaj czegoś z Pol-audio,sprzęt estradowy.

Jak ma sadzić basem i być głośno,to oznacza brak niskiego basu.

Sprzęt PA jest strojony wyżej,ma głośniki z lekkimi membranami,te mają wysoką skuteczność ,czyli nie potrzebują wiele mocy żeby je rozruszać,kosztem niskiego zejścia.

Ale gniota mocno,w średnim basie.

Szukaj Pol-audio na bms 4590 wiem co mówię,ten głośnik wymiata.

Manta spk 95008

Nie żartuje .

Szwagierka robi na tym dyskoteki.

Na olx chodzi po około 1k

Bardzo dziękuję za poradę. Niski bass będę realizować subwooferem, więc nie ma problemu z tym. Pozdrawiam serdecznie!

12 godzin temu, Sipo napisał:

Ile chcesz przeznaczyć na kolumny a ile na wzmacniacz? Czy będziesz potrzebował khakis nośnik (streamer, CD player) do kompletu?

Ogólnie liczyłem na całość z 1k PLN, ale mógłbym wyjść poza budżet na jakiś sensowny zestaw. Nośnika nie potrzebuje. Oczywiście sprzet używany. :)