Kagnziom Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Cześć. Potrzebuję sprzętu do garażu 35m² wysoki 3.5m. Ma gnieść konkretnie, ale zaznaczę, że cena ma znaczenie. To nie jest dom czy mały pokój, w którym jakość ma wielkie znaczenie. Ma zasadzić dobrym basem i być głośno, do zestawu komponuje osobno dobry subwoofer prawdopodobnie bandpass. Podpowiedzcie. Czy wystarczy zestaw typu wzmacniacz coś pokroju Kenwooda ka-1010 (2x55RMS) I jakieś altusy 75 bądź Tannoy Mercury M2? Ma być w miarę tanio i głośno. Muzyki słucham każdej, z naciskiem na mixy techni z lat 90. Proszę o wyrozumiałość, bo wybór jest przeogromny. Aktualnie mam wieżę SONY z lat 90tych i juz wysiada, na półce stoją altusy 75 w stanie agonalnym i zdekompletowane na tyle, ze bardziej opłaca się kupić inne kolumny. Pozdrawiam Was serdecznie!! Budżet na to stereo zakładam koło 1k. Na oku mam tego Kenwooda ka-1010 i Altusy 75 po przeróbce na mocniejszy bass i mniej drażniące "syczki". Odpisz, cytując
Sipo Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 11 minut temu, Kagnziom napisał: cena ma znaczenie Ile chcesz przeznaczyć na kolumny a ile na wzmacniacz? Czy będziesz potrzebował khakis nośnik (streamer, CD player) do kompletu? Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowany) 22 minuty temu, Kagnziom napisał: Cześć. Potrzebuję sprzętu do garażu 35m² wysoki 3.5m. Ma gnieść konkretnie, ale zaznaczę, że cena ma znaczenie. To nie jest dom czy mały pokój, w którym jakość ma wielkie znaczenie. Ma zasadzić dobrym basem i być głośno, do zestawu komponuje osobno dobry subwoofer prawdopodobnie bandpass. Podpowiedzcie. Czy wystarczy zestaw typu wzmacniacz coś pokroju Kenwooda ka-1010 (2x55RMS) I jakieś altusy 75 bądź Tannoy Mercury M2? Ma być w miarę tanio i głośno. Muzyki słucham każdej, z naciskiem na mixy techni z lat 90. Proszę o wyrozumiałość, bo wybór jest przeogromny. Aktualnie mam wieżę SONY z lat 90tych i juz wysiada, na półce stoją altusy 75 w stanie agonalnym i zdekompletowane na tyle, ze bardziej opłaca się kupić inne kolumny. Pozdrawiam Was serdecznie!! Raczej nie to forum. Szukaj bardziej na forum PA. Szukaj czegoś z Pol-audio,sprzęt estradowy. Jak ma sadzić basem i być głośno,to oznacza brak niskiego basu. Sprzęt PA jest strojony wyżej,ma głośniki z lekkimi membranami,te mają wysoką skuteczność ,czyli nie potrzebują wiele mocy żeby je rozruszać,kosztem niskiego zejścia. Ale gniota mocno,w średnim basie. Szukaj Pol-audio na bms 4590 wiem co mówię,ten głośnik wymiata. 26 minut temu, Kagnziom napisał: Budżet na to stereo zakładam koło 1k. Manta spk 95008 Nie żartuje . Szwagierka robi na tym dyskoteki. Na olx chodzi po około 1k Edytowano 18 godzin temu przez Sundin997 Odpisz, cytując
Kagnziom Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu 11 godzin temu, Sundin997 napisał: Raczej nie to forum. Szukaj bardziej na forum PA. Szukaj czegoś z Pol-audio,sprzęt estradowy. Jak ma sadzić basem i być głośno,to oznacza brak niskiego basu. Sprzęt PA jest strojony wyżej,ma głośniki z lekkimi membranami,te mają wysoką skuteczność ,czyli nie potrzebują wiele mocy żeby je rozruszać,kosztem niskiego zejścia. Ale gniota mocno,w średnim basie. Szukaj Pol-audio na bms 4590 wiem co mówię,ten głośnik wymiata. Manta spk 95008 Nie żartuje . Szwagierka robi na tym dyskoteki. Na olx chodzi po około 1k Bardzo dziękuję za poradę. Niski bass będę realizować subwooferem, więc nie ma problemu z tym. Pozdrawiam serdecznie! 12 godzin temu, Sipo napisał: Ile chcesz przeznaczyć na kolumny a ile na wzmacniacz? Czy będziesz potrzebował khakis nośnik (streamer, CD player) do kompletu? Ogólnie liczyłem na całość z 1k PLN, ale mógłbym wyjść poza budżet na jakiś sensowny zestaw. Nośnika nie potrzebuje. Oczywiście sprzet używany. Odpisz, cytując
Kagnziom Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 15 godzin temu, Sundin997 napisał: Raczej nie to forum. Szukaj bardziej na forum PA. Szukaj czegoś z Pol-audio,sprzęt estradowy. Jak ma sadzić basem i być głośno,to oznacza brak niskiego basu. Sprzęt PA jest strojony wyżej,ma głośniki z lekkimi membranami,te mają wysoką skuteczność ,czyli nie potrzebują wiele mocy żeby je rozruszać,kosztem niskiego zejścia. Ale gniota mocno,w średnim basie. Szukaj Pol-audio na bms 4590 wiem co mówię,ten głośnik wymiata. Manta spk 95008 Nie żartuje . Szwagierka robi na tym dyskoteki. Na olx chodzi po około 1k Czytałem opinie, że tam Manta to tragedia, na innych tematach wszyscy piłują bekę z niej i zarzekają się, że są w stanie w tych pieniądzach złożyć dużo lepszy zestaw (używany) typu kolumny stereo i amplituner. A co myślicie o KODA AV706F? Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) @Kagnziom Jesteś na forum audiofilskim więc każdy z nas może napisać że co byś nie kupił za 1k to będzie złom. Tu ludzie wydają o wiele więcej na kabelki czy inne pierdolety audio a ty chcesz kolumny i wzmacniac 😀 Ja bym Ci radził jakiś chiński wzmacniacz klasy D od Fosi czy Aiyima za 300 zł a za resztę największe kolumny podłogowe jakie znajdziesz blisko swojego miejsca zamieszkania. Edytowano 2 godziny temu przez Artur Charicki Odpisz, cytując
Kagnziom Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Artur Charicki napisał: @Kagnziom Jesteś na forum audiofilskim więc każdy z nas może napisać że co byś nie kupił za 1k to będzie złom. Tu ludzie wydają o wiele więcej na kabelki czy inne pierdolety audio a ty chcesz kolumny i wzmacniac 😀 Ja bym Ci radził jakiś chiński wzmacniacz klasy D od Fosi czy Aiyima za 300 zł a za resztę największe kolumny podłogowe jakie znajdziesz blisko swojego miejsca zamieszkania. Oki, wszystko jasne. Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi! Odpisz, cytując
Recommended Posts