blueguitars80 Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu Dnia 7.03.2026 o 19:59, tomek4446 napisał: A jak zaczynałeś swoją przygodę z audio to znałeś ten swój docelowy dźwięk ? Ja powiem szczerze ni cholery. Bazowałem na znanych markach bo wydawały mi się pewniakami. Dawałem się łapać na efekt wow pierwszych minut odsłuchu. Chciałem mieć " ten znaczek ' we własnej chałupie , bo przecież to firmy z tradycjami , najlepsi konstruktorzy , świetna prasa , ludzie na forach chwalą , a i prestiż na dzielni będzie. Po 30 latach odsłuchów nawet już nie spoglądam na te marki. Posłucham sobie oczywiście na AVS , czy na Zlotach i wystarczy. Po prostu wiem czego chcę i te paczki z początku przygody też się do tego przyczyniły. Dały mi obraz jak może być dźwięk prezentowany , a potem mój mózg pewne aspekty zaakceptował , a inne odrzucił. I tak powstał wzór. Cześć. A samu używasz DIY? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 21 godzin temu, blueguitars80 napisał: A samu używasz DIY? Rozumiem , że miało być " sam " . Odpowiem , i tak i nie. Z czystego DIY , czyli tego co wykonałem własnoręcznie to mam tylko kable i listwy zasilające. Ale fakt , że lubię małe manufaktury i akurat tak się złożyło , że i dźwięk mi podszedł. Z tych małych to lampy / WBA / , kolumny / QLN / , pre gramofonowe / Lucarto Audio / , zasilacze do MiniDSP , RME , Maliny / Tomanek / , upgrade gramofonu / @Audio Autonomy /, Tigger / Matway Electronics /. Oczywiście gram też na sprzętach większych firm : Luxman , RME , DBX, Yamaha , JVC , REL, Eversolo , Meridian, ProAc . Nie ograniczam się Od dawna jednak już nie patrzę na logo. Nawet na AVS wielokrotnie nie spojrzę na tabliczkę co gra. Skupiam się na tym, jak gra. Edytowano 1 godzinę temu przez tomek4446 Odpisz, cytując
Recommended Posts