KrólKiczu Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Kolego @AndyBul, zanim kupisz cokolwiek, zrób te lamele. Potem klasnij w dłonie, bądź powiedz coś głośniej i sprawdź czy nie ma echa bądź czegoś w rodzaju "dzwonienia". Jak już to zrobisz, zacznij zastanawiać się czy chcesz iść w podłogówki czy monitory. Bo na ten moment wszelkie wskazówki to wróżenie z fusów bądź doradzanie tego co doradzającemu się podobało lub co wyczytał w internecie. Pozdrawiam i życzę chłodnej głowy. 1 Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 17 minut temu, AndyBul napisał: To są starsze modele jak Roksan Kandy k2, Denon PMA 1510. Tu akurat do tego rodzaju kolumn mam rozeznanie. Czy to coś złego że tego nie mają? Czy dołożenie czegoś jest nie polecane aby to połączyć? Rozumiem, zawsze można dodać streamer z wejściem np. optycznym, ale to podnosi koszty. Wcześniej nie wskazywałeś wzmacniacza, dlatego brałem pod uwagę coś w stylu all in one. Odpisz, cytując
AndyBul Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, KrólKiczu napisał: Kolego @AndyBul, zanim kupisz cokolwiek, zrób te lamele. Potem klasnij w dłonie, bądź powiedz coś głośniej i sprawdź czy nie ma echa bądź czegoś w rodzaju "dzwonienia". Jak już to zrobisz, zacznij zastanawiać się czy chcesz iść w podłogówki czy monitory. Bo na ten moment wszelkie wskazówki to wróżenie z fusów bądź doradzanie tego co doradzającemu się podobało lub co wyczytał w internecie. Pozdrawiam i życzę chłodnej głowy. Piękne dzięki. No tak szczerze mam zapał aby coś kupić ale skoro tyle czasu nie miałem to i kolejny czas też wytrzymam bez sprzętu. Byle by nie było tak że mi przejdzie i znów nic nie kupię. 1 minutę temu, tomek72 napisał: Rozumiem, zawsze można dodać streamer z wejściem np. optycznym, ale to podnosi koszty. Wcześniej nie wskazywałeś wzmacniacza, dlatego brałem pod uwagę coś w stylu all in one. Jeżeli ktoś wskazałby taki wzmak to nie mówię że nie. Jak dopytywałem o wzmak do RX8 to takie mi zaproponowano. Jednak ja naprawdę nie nastawiam się na tylko i wyłącznie MA. Szczerze mógłbym już zamknąć temat bo RX8 do kupienia i wzmacniacze też są do kupienia więc temat byłby załatwiony po najprostszej linii. Napewno bym to wstawił i byłbym happy tak czy siak a czy kolumny mogłyby zagrać lepiej tego bym nie wiedział. Jeżeli bym kupił jakieś JBL czy Jamo czy coś innego to też by było ok ale lepiej coś się dowiedzieć więcej. Teraz mam edifier i brakuje mi głośnośći ale to naprawdę rzadko kiedy u mnie występuje. Jak mam fazę na słuchanie to wtedy bym to podkręcił a w nich tego brakuje i oczywiście soczystości przekazu na full. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 15 minut temu, KrólKiczu napisał: zrób te lamele. Jesli chodzi o lamele na filcu,to jest chwila roboty:) Kup te małe triangle ,a za tydzień będziesz się pytał o subwoofer. Odpisz, cytując
AndyBul Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) WIem że chwila ale parę rzeczy jest do przerobienia i na sam koniec lamele. Z podstawkami to też nie tak hop siup bo standy do dokupienia + sub plus nie wiadomo czy wzmak będzie miał optyka czy hdmi i budżet rośnie. Tak doczytuję to może do porównania są jeszcze z MA Silver100. Jak myślisz? Edytowano 2 godziny temu przez AndyBul Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 33 minuty temu, AndyBul napisał: WIem że chwila ale parę rzeczy jest do przerobienia i na sam koniec lamele. Z podstawkami to też nie tak hop siup bo standy do dokupienia + sub plus nie wiadomo czy wzmak będzie miał optyka czy hdmi i budżet rośnie. Tak doczytuję to może do porównania są jeszcze z MA Silver100. Jak myślisz? Ja ci napisałem co ja bym zrobił. Koledzy mogą mieć odmienne zdanie. Odpisz, cytując
AndyBul Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) Dobra Triabgle borea br04 to jaki sub i jaki wzmak? A może żeby tak nie dyskutować to najłatwiej byłoby dla mnie rozwiązanie jakiś wiim plus do niego jakieś głośniki?? Edytowano 1 godzinę temu przez AndyBul Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 15 minut temu, AndyBul napisał: Dobra Triabgle borea br04 to jaki sub i jaki wzmak? A może żeby tak nie dyskutować to najłatwiej byłoby dla mnie rozwiązanie jakiś wiim plus do niego jakieś głośniki?? To tak nie działa,na siłe chcesz gotowa receptę. Zrób to samo co radziłeś kaśce. Jedz czegoś posłuchac do salonu audio. Odpisz, cytując
AndyBul Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Sundin997 napisał: To tak nie działa,na siłe chcesz gotowa receptę. Zrób to samo co radziłeś kaśce. Jedz czegoś posłuchac do salonu audio. 👍 Odpisz, cytując
Recommended Posts