Majkel1601 Napisano wczoraj o 06:57 Napisano wczoraj o 06:57 Witam, z moim pierwszym zestawem, wymienionym w tytule, żyję już dwa lata. Pomieszczenie to salon z kuchnią o powierzchni 50 m². To, co mi przeszkadza, to fakt, że przy głośnym słuchaniu kolumny według mnie 'wrzeszczą' w sekcji wokalu. Uważam też, że są trochę za słabe na taki metraż. Pytanie: czy wzmacniacz Yamaha A-S701 pociągnie coś większego? Na co przy takim metrażu zamienić Aurory? W Heco brakuje mi detalu i – jak już wspomniałem – po prostu krzyczą.” Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 09:29 Napisano wczoraj o 09:29 Cześć W jakim budżecie szukasz nowości? Odpisz, cytując
Majkel1601 Napisano wczoraj o 11:22 Autor Napisano wczoraj o 11:22 4 godziny temu, Majkel1601 napisał: Witam, z moim pierwszym zestawem, wymienionym w tytule, żyję już dwa lata. Pomieszczenie to salon z kuchnią o powierzchni 50 m². To, co mi przeszkadza, to fakt, że przy głośnym słuchaniu kolumny według mnie 'wrzeszczą' w sekcji wokalu. Uważam też, że są trochę za słabe na taki metraż. Pytanie: czy wzmacniacz Yamaha A-S701 pociągnie coś większego? Na co przy takim metrażu zamienić Aurory? W Heco brakuje mi detalu i – jak już wspomniałem – po prostu krzyczą.” budżet na kolumny 8k. bez wymiany wzmacniacza, pytanie czy wzmacniacz pociągnie coś w 50m2 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano wczoraj o 18:59 Napisano wczoraj o 18:59 7 godzin temu, Majkel1601 napisał: budżet na kolumny 8k. bez wymiany wzmacniacza, pytanie czy wzmacniacz pociągnie coś w 50m2 AS701 to naprawdę dobry wzmacniacz ale nie do kolumn za 8 tysiecy. Sugerowałbym jednak, zmienić też wzmaka w przyszłości. Co byś chciał zmienić w dźwięku? Odpisz, cytując
Majkel1601 Napisano wczoraj o 19:06 Autor Napisano wczoraj o 19:06 Aurory 700 są za słabe dla mojego pomieszczenia. W pewnym momencie zaczynają wrzeszczeć i robią się męczące . Szukam kolumn do tego wzmacniacza które poradzą sobie w 50m2 i będą trochę bardziej detaliczne i mniej wrzeszczące. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Spróbować można na taki metraż, ale nie będzie raczej idealnie. Sprawdziłbym Pylony Diamond 30 mkII. Kolumny ponad budżetem, ale rabat je zbliży do niego Też cieplejsze granie, obszerne, na taki metraż ciekawie się sprawdzą. Z opcji bliżej budżetu, żeby dalej był upgrade jakościowy to KEF Q7 Meta (choć lepiej celować w Q11), czy Polk R700, które mamy obecnie w genialnej cenie. W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Jeśli szukasz poprawy przy głośniejszym graniu to Heco Aurora 1000 już może Ci to zapewnić. Faktycznie Polk R700 to też bardzo fajne kolumny. Tu jednak przydał by się z czasem lepszy wzmacniacz. Albo KEF Q11 czy Dali Oberon 9, natomiast tu nie jestem fanem, gdyż niskie pasmo jest mocno uwydatnione. Odpisz, cytując
Majkel1601 Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Jeśli szukasz poprawy przy głośniejszym graniu to Heco Aurora 1000 już może Ci to zapewnić. Faktycznie Polk R700 to też bardzo fajne kolumny. Tu jednak przydał by się z czasem lepszy wzmacniacz. Albo KEF Q11 czy Dali Oberon 9, natomiast tu nie jestem fanem, gdyż niskie pasmo jest mocno uwydatnione. Dziękuję, Rozumiem że Heco zgrywają się z tam Yamaha którą mam, jak w przypadku Polk r700 bo nie ukrywam rozważam te 2 opcje przejście na Heco 1000 lub Polk r700 , czy ten wzmacniacz da radę ? Czy należałoby również pomyśleć o zmianie wzmacniacza ? Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) Dnia 26.02.2026 o 07:57, Majkel1601 napisał: po prostu krzyczą Miałem podobne odczucia z heco aurora 700 Chociaż nie wykluczam negatywnego wpływu akustyki i ty też tego nie rób. Dnia 26.02.2026 o 12:22, Majkel1601 napisał: budżet na kolumny 8k. Za tyle to już coś porządnego z używek. Edytowano 4 godziny temu przez Sundin997 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dnia 26.02.2026 o 20:06, Majkel1601 napisał: Aurory 700 są za słabe dla mojego pomieszczenia. W pewnym momencie zaczynają wrzeszczeć i robią się męczące . Szukam kolumn do tego wzmacniacza które poradzą sobie w 50m2 i będą trochę bardziej detaliczne i mniej wrzeszczące. To są duże kolumny, wzmacniacz ma sporo mocy, może problem leży w akustyce tego pokoju. Wygląda na to, że słuchasz bardzo głośno? Odpisz, cytując
Recommended Posts