Hrabia Napisano 2 marca Napisano 2 marca Witam, nie wiem czy w dobry dział wbiłem temat, ale audiofilem nie jestem, bo z taką muzyką to się nie da😅 Rzecz ujmując może toś korzysta z zatyczek do uszu na imprezach klubowych czy koncertach i ma jakieś godne polecenia? Ja bywam na imprezach typowo mocnej dj-skiej muzyki jak hardcore, uptempo, speedcore i trwa to co najmniej 7godz (zazwyczaj jestem od dzwona do dzwona), miałem Alpine PartyPlug Pro i nie wiem, ale przez nie słyszałem w sumie sam bas, nie wiem czy to wina zatyczek (jakiś z nimi problem) czy coś innego zawiniło, ale również pytanie mam czy przy tylu godz w tak głośnej muzyce 20-22db tłumienia wystarczy czy z mocniejszym tłumieniem lepiej mieć? Dziękuję ogromnie za pomoc Odpisz, cytując
michaudio Napisano 2 marca Napisano 2 marca Poczytaj sobie o Sennheiser sound protex. Odpisz, cytując
lpomis Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu @Hrabia - Hej. Zdecydowałeś się sprawdzić jakieś nowe zatyczki? @michaudio - Dzięki za polecajkę. Miałeś może okazję testować te Sennheisery i porównać je do innych stoperów? Czeka mnie sporo koncertów w tym roku i zamówiłem właśnie Alpine MusicSafe w wersji Pro z wymiennymi filtrami, ale zastanawiam się jeszcze nad Sennkami. Opinie są różne. Zależy mi na w miarę równomiernym tłumieniu (choć zdaję sobie sprawę, że bas będzie zawsze dominował), wygodzie i braku efektu studni. Kiedyś w 3M robili fajne zatyczki muzyczne w rozsądnych pieniądzach, ale zaprzestali niestety ich produkcji. @MariuszZ - czy byłbyś uprzejmy przenieść ten temat np. do działu "Niezbędne audiofilskie dodatki, czyli kable i inne akcesoria" lub "Audiofile dyskutują"? Chyba bardziej tam pasuje, a i jest szansa, że więcej forumowiczów go zobaczy i coś doradzi. Odpisz, cytując
michaudio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @lpomisNie korzystałem z Senków osobiście, ale dwóch moich kolegów korzysta i je sobie chwalą. Natomiast co do ich równowagi tonalnej, to też mówią że bas jest stale obecny. Do nadmiernego basu raczej żadne stopery nie pomogą, bo przewodnictwa kostnego nie da się nijak stłumić. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts