artleep Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Witam wszystkich, Powoli nadszedł czas żeby długo wyczekiwany sprzęt stereo zagościł w moim domu. Chciałbym zacząć od zestawu jak w temacie z kolumnami podstawkowymi (ograniczone miejsce) do salonu około 25m2. Nie mam doświadczenia w tej materii. Mam słuchawki B&W oraz ich nagłośnienie w samochodzie i bardzo mi się podoba jak to gra. Czy można prosić o jakieś propozycje wzmacniacza do tego oraz kolumny? Później odsłuch oczywiście będzie ale od czegoś chciałbym zacząć. Gdyby to był wzmacniacz z jakimiś funkcjami sieciowymi dodatkowo to byłoby już super. Fundusze na całość 12tys. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, artleep napisał: Witam wszystkich, Powoli nadszedł czas żeby długo wyczekiwany sprzęt stereo zagościł w moim domu. Chciałbym zacząć od zestawu jak w temacie z kolumnami podstawkowymi (ograniczone miejsce) do salonu około 25m2. Nie mam doświadczenia w tej materii. Mam słuchawki B&W oraz ich nagłośnienie w samochodzie i bardzo mi się podoba jak to gra. Czy można prosić o jakieś propozycje wzmacniacza do tego oraz kolumny? Później odsłuch oczywiście będzie ale od czegoś chciałbym zacząć. Gdyby to był wzmacniacz z jakimiś funkcjami sieciowymi dodatkowo to byłoby już super. Fundusze na całość 12tys. Cześć Mając słuchawki, poznałeś jaki charakter mają kolumny tej marki Do 25m2 sugerowalibyśmy Tobie abyś zerknął na B&W 706s3 - https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/bowers-wilkins-706-s3.html To duże monitory, grają spójnie, z dużą przestrzenią. Warto jest dołożyć do nich, aby w pełni odzwierciedliły swój potencjał. Proponujemy, abyś zerknął na Yamahę RN1000 oraz Rotela RA1572mk2 - jako główne propozycje dla tych głośników: https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n1000a.html https://www.tophifi.pl/rotel-ra-1572-mkii.html Całość, jak zwykle możemy spiąć i sprawdzić na odsłuchu. Ewentualnie wypożyczyć do domu. Odpisz, cytując
artleep Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu (edytowany) Myślałem o tych głośnikach właśnie w połączeniu z Rotelem albo z NAD C700 V2. A jakiś gramofon dobrego? Edytowano 4 godziny temu przez artleep Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Cześć Myślę, że na start warto byłoby poeksperymentować. 25m2 to w sam raz przestrzeń na wiele podłogówek. W tym Focal Theva No3, Monitor Audio Silver 300, Polk Audio R600, czy Dali Opticon 6, a także ciemniejsze KEF Q7 Meta. Wzmacniacz to kwestia mocno zależna od doboru kolumn i tego, jak spodobało Ci się ich brzmienie Ogółem z fajnych opcji będą Arcamy Radia+, Atolle, Audiolab, może Rega, Onkyo Trzeba posłuchać kilku rozwiązań, by znaleźć to optymalne dla siebie Kwestię gramofonu zostawiłbym na koniec, w zależności ile budżetu na niego zostanie Też warto porównać kilka opcji, w różnych budżetach W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy Odpisz, cytując
Recommended Posts