ryba82 Napisano 1 czerwca 2009 Napisano 1 czerwca 2009 Z 7 lat temu dostałem uzywany zestaw pioneera wraz z głośnikami i kompletnym okablowaniem .Zapakowane odstawiłem na strych i teraz przy kupnie kina domowego gdy sie tym tematem zainetesowałem przypomnialem sobie ze mam cos takiego na strychu.W skład zestawu wchodzi:1.FM/AM DIGITAL - SYNTHESIZER TUNER F-203 RDS2. COMPACT DISC PLAYER PD-2033. STEREO DOUBLE CASSETTE DECK CT-W 208 R.4. AV SURROUND AMPLIFER VSA-3035. KOLUMNY I.Q (NIC WIECEJ NA NICH NIE PISZE) SA TO TAKIE MALE SATELITKI JEST ICH 5 IDENTYCZNYCH + SUBWOFER WS 200 TEJ SAMEJ FIRMY.JAK MYSLICIE CZY JEST TO COS JESZCZE WARTE I CZY WARTO JESZCZE TO PODŁĄCZAĆ??WSZYSTKO JEST NA 100 % SPRAWNE Odpisz, cytując
RoRo Napisano 1 czerwca 2009 Napisano 1 czerwca 2009 Są to podstawowe (czyli jedne z najtańszych ) modele Pioneera, ale zawsze warto "odpalić" taki zestaw... Dzięki temu wyrobisz sobie własne zdanie, co Ci się podoba w ich graniu - a co nie. I na tej podstawie można myśleć o zmianach.Napisałeś, że zamierzasz kupić kino domowe - w zależności od posiadanych środków można będzie zastanawiać się nad tym, co dalej zrobić z posiadanym "Pionkiem".Poza tym zazwyczaj odtwarzacz CD lepiej gra od podstawowego odtwarzacza DVD.A przy okazji zrób parę fotek kolumn, to może komuś się coś skojarzy ... Pozdrawiam Odpisz, cytując
Pablo1964 Napisano 6 czerwca 2009 Napisano 6 czerwca 2009 Cytat JAK MYSLICIE CZY JEST TO COS JESZCZE WARTE I CZY WARTO JESZCZE TO PODŁĄCZAĆ?? A to podłączenie stanowi aż taki problem, że trzeba o to pytać na forum? Odpisz, cytując
ryba82 Napisano 7 czerwca 2009 Autor Napisano 7 czerwca 2009 Dla mnie jest to nie mały problem bo kabli jest naprawdę sporo i wejść tez nie mniej tym bardziej ze nie mam instrukcji.Ale myślę ze metodom prób i błędów dam rade . jestem uparty i zawzięty Zapytałem dlatego bo kompletnie na tym się nie znam i chciałem wiedzieć co to jest, Chyba po to jest forum jeśli się mylę to przepraszam a po drugie jeśli ktoś uważa ze jakieś pytanie jest idiotyczne to nie musi na nie odpowiadać. Odpisz, cytując
Pablo1964 Napisano 7 czerwca 2009 Napisano 7 czerwca 2009 Forum rzeczywiście po to jest, w razie potrzeby pomożemy Zaskoczyło mnie pytanie: "czy warto?". Dla jednego będzie warto dla innego nie - w podjęciu takiej decyzji nikt Ci nie pomoże. Osobiście złożyłbym to i posłuchał - wtedy ocenisz, czy warto to zachować czy lepiej się pozbyć.Pozdrawiam Odpisz, cytując
RoRo Napisano 7 czerwca 2009 Napisano 7 czerwca 2009 Ryba82Już pisałem - zamieść fotki kolumn (a jeżeli masz problem z podłączeniem to rónież i tyłu wzmacniacza), będzie łatwiej Ci pomóc.Ale skoro jesteś uparty ... to trwa to dłużejNa tylnej ściance wzmacniacza masz opisane wejścia i wyjścia, wystaczy przeczytać napisy.Potrzebujesz kilka par kabli cinch-cinch (inaczej RCA, po 2 wtyki z każdej strony), po 1 parze dla każdego komponentu, a dla decka dodatkowo jeszcze dla umożliwienia nagrywania w decku. TUNER: we wzmacniaczu masz wejścia TUNER (dla tunera), więc podłączasz kabel do pary gniazd cinch w tunerze i do takiej samej pary we wzmacniaczu.CD: jak wyżej, wystarczy znaleźć parę gniazd we wzmacniaczu opisanych jako CD.TAPE: podłączasz kabelek do gniazda opisanego jako OUT (lub PLAY) w decku i do IN we wzmacniaczu, a drugi taki kabel do IN (lub REC) w decku i do OUT we wzmacniaczu.Masz 5 par zacisków do kolumn, opisanych jako FRONT (L+R), CENTRAL i REAR (L+R), podłączasz parą kabli odpowiednio do głośników, zwracając uwagę na kolory złącz (czarny we wzmacniaczu do czarnego w kolumnach, czerwony do czerwonego). Poza tym powinno być we wzmacniaczu wyjście oznaczone SUB (1 gniazdo cinch) i podłączasz kabelkiem do subwoofera.No i oczywiście wszystkie podłaczenia robisz przy wyłączonym sprzęcie! Pozdrawiam Odpisz, cytując
ryba82 Napisano 7 czerwca 2009 Autor Napisano 7 czerwca 2009 Wielkie dzieki wszystko gra ok, z tym subem mialem troche inaczej( jest tam tylko osiem wejsc zaciskowych 4 czarne i 4 czerwone), ale dalem rade. No i troche z kablami glosnikowymi byl problem poniewaz nie maja oznaczen czarny czerwony ani +,- . Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts