maciekc Napisano 25 czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2007 witam. zwracam się do Was ponieważ mam problem a nikt jak dotąd nie był w stanie mi pomóc.Otóż chciałbym kupić amplituner z zestawem głośników jak ten (http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=202947047#photo i jak widac posiada on z dekoderów tylko AC3 oraz DTS.(nie posiada dolby pro logic...) . Moje pytanie dotyczy czy uzyskam rozdzielenie dżwięku na wszystkie kolumny w przypadku tunera, zewnętrznego żródła dzwięku podpiętego pod wejście CD/VCD,AUX , oraz w przypadku odtwarzania nośnika nie nagranego w systemie 5.1. czy będę musiał dokupić do niego odtwarzacz dvd z dolby pro logic i podłączyć jego wyjścia 5.1 z wejściami do amplika wykorzystując w ten sposób dekoder odtwarzacza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekc Napisano 25 czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2007 http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=2...202947047#photo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frico Napisano 26 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2007 To "coś" nie ma żadnych dekoderów, ani DTS ani AC-3 ani Dolby proLogic. Bez zewnętrznego dekodera nie uzyskać dźwięku przestrzennego z żadnego źródła. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 29 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2007 Jak widać na obrazkach, jest to tylko pięciokanałowy wzmacniacz z tunerem, bez procesorów dźwięku, a więc bez możliwości uprzestrzennienia dźwięku stereo. Dla uniknięcia kłopotów, lepiej omijać taki zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmet Napisano 29 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2007 Kiedyś byłem w jakimś markecie na zakupach nie pamiętam już jakim i ten zestaw był włączony, powiem krótko tragedia. Pomyśl o czymś innym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts