stryjek77 Napisano 13 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2009 Posiadam amplituner Pioneer VSX-1016V plus korektor GR 777 plus DVD.Potrzebuje naglosnic salon o pow.40m.Kwota maksymalna 1500zl.Muzyka rozna.Interesuje mnie dobre glosne stereo.Z gory dziekuje i pozdrawiam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 13 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2009 Dobre głośne stereo w 40 m pod amplitunerem kina za 1500 ? Ciężko będzie .... Ja bym sprzedał ampa , kupił wzmacniacz stereo i parkę kolumn. Nad źródłem później bym sie zastanawiał. Gdybyś chciał jednak ampli zostawić ,na pewno podłogówki , jakieś wydajne , np Cerwin Vega . Możesz też pomyśleć na Missionami M35, jakimiś Heco . Pewnie ktoś zaraz poleci Jamo 606 , ale akurat tego nie polecam po odsłuchach , brzmienie wybitnie nie przemawia do mnie . Generalnie bierz ampli pod pache i udaj sie na odsłuchy , bo kupowanie według informacji z neta mija sie z celem , każdy ma inne preferencje. Idealnie gdybyś mógł coś do domu wypożyczyć za kaucją M Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stryjek77 Napisano 13 czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca 2009 Cytat Dobre głośne stereo w 40 m pod amplitunerem kina za 1500 ? Ciężko będzie .... Ja bym sprzedał ampa , kupił wzmacniacz stereo i parkę kolumn. Nad źródłem później bym sie zastanawiał. Gdybyś chciał jednak ampli zostawić ,na pewno podłogówki , jakieś wydajne , np Cerwin Vega . Możesz też pomyśleć na Missionami M35, jakimiś Heco . Pewnie ktoś zaraz poleci Jamo 606 , ale akurat tego nie polecam po odsłuchach , brzmienie wybitnie nie przemawia do mnie . Generalnie bierz ampli pod pache i udaj sie na odsłuchy , bo kupowanie według informacji z neta mija sie z celem , każdy ma inne preferencje. Idealnie gdybyś mógł coś do domu wypożyczyć za kaucją M a co myslicie o kolumnach STX F-360? dziekuje za opinie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 13 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2009 Może DziBiEl 100 /JBL/ dałyby rade ale nie pod tym ampli Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 13 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2009 FonoJBL E/ES100 to raczej z 1500zł nie kupi, chyba, że jedną sztukę Tak od siebie to chyba najlepesza będzie Cervin Vega, albo Klipsch. Obie marki mają w ofercie wysoko efektywne kolumny co pozwoli na odpowiednie nagłośnienie tych 40m2.Ewentualnie pomyśl o jakiś małych estradówkach, albo o subie.Jednak to wszytsko powinno grać pod mocnym wzmakiem stereo (np. Yamaha A-1000, AX-700), a nie KD ze średnim zasialniem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stryjek77 Napisano 14 czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 2009 moc mojego amplitunera to 2 razy 130w w stereo,przy 8ohm Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 14 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2009 mam takie niejasne wrażenie ze tylko Ci sie tak wydaje , tak samo zresztą jak tym co tak napisali w instrukcji .M Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 14 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2009 Nie pozostaje nic innego, jak kupić (lub lepiej wypożyczyć) kolumny i zobaczyć czy Twój ampli da sobie radę. Jak nie to zmiana na wzmacniacz i jakiś tunerek do niego. Tunery całkiem przyzwoite można kupić za niewielkie stosunkowo pieniądze (ja tuner traktuję jako źródło nie muzyki, a podkładu do różnych czynności więc nie wydaję na ten fragment dużej kasy). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stryjek77 Napisano 25 czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2009 a co myslicie o kolumnach magnat supreme 2000 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stryjek77 Napisano 25 czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2009 a co myslicie o kolumnach magnat supreme 2000 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 25 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2009 Kolumny bardzo dobrze dobrane metrarzowo. Moze dzwiek nie bedize zachwycac swoja muzykalnoscia, rownoscia tonalna .. ale podejzewam ze bedziesz zadowolony bo sa to udane kolumny do duzych pomieszczen. Maja dobra podstawe basowa .. 4x20 cm napewno zrobi sobie .. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stryjek77 Napisano 26 czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 czerwca 2009 jak myslicie ktore kolumny zagraja lepiej jbl es100 czy magnat supreme2000 pod miom amp. plus korektor.Z gory dziekuje i pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 29 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2009 Moim zdaniem do tych twoich 40m2 najodpowiedniejsze będą JBL, ale z początkowego budżetu to nie dasz rady kupić 100. ES to kosztuje ok. 1500zł za sztukę, a E wyszły już trochę temu z prodkucji i nie wiem czy jeszcze jakieś nowe się znajdą.Co do Magnata to mimo, że kolumny raczej duże niż małe to ja osobiście w większych niż 35m2 pomieszczeniach bym ich nie stawiał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stryjek77 Napisano 29 czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 czerwca 2009 jezeli chodzi o jbl to myslalem o uzywanych a magnaty kupilbym nowe tylko nie wiem czy poradza sobie w tych 40m. Prosze o porade.Z gory dziekuje i pozdrawiam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
selector Napisano 20 lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 lutego 2010 ja na twoim miejscu wzioł bym altusy 300 ;p do salonu bendą sie nadawać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wpjtek76 Napisano 20 lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 lutego 2010 Heco Victa 700, latwa do wysterowania, niebrzydka i naprawde glosna:) Z solidnym basiskiem:) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 21 lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 lutego 2010 Cytat ja na twoim miejscu wzioł bym altusy 300 ;p do salonu bendą sie nadawać Kolega masz chęć zostać archeologiem??? Wątek jest sprzed 8 miesięcy, a poza tym porównywanie ALTUSów 300 do kolumn, o których była mowa jest lekko mówiąc nie na miejscu - najpierw przesłuchaj trochę sprzętu, potem proponuj. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 21 lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 lutego 2010 pacio94 pozwolisz, że po Twojej wypowiedzi zamknę temat.. bo jeszcze pojdzie kolejne odp Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts