Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Posiadam amplituner Pioneer VSX-1016V plus korektor GR 777 plus DVD.Potrzebuje naglosnic salon o pow.40m.Kwota maksymalna 1500zl.Muzyka rozna.Interesuje mnie dobre glosne stereo.Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Napisano
Dobre głośne stereo w 40 m pod amplitunerem kina za 1500 ? Ciężko będzie .... Ja bym sprzedał ampa , kupił wzmacniacz stereo i parkę kolumn. Nad źródłem później bym sie zastanawiał.
Gdybyś chciał jednak ampli zostawić ,na pewno podłogówki , jakieś wydajne , np Cerwin Vega . Możesz też pomyśleć na Missionami M35, jakimiś Heco . Pewnie ktoś zaraz poleci Jamo 606 , ale akurat tego nie polecam po odsłuchach , brzmienie wybitnie nie przemawia do mnie . Generalnie bierz ampli pod pache i udaj sie na odsłuchy , bo kupowanie według informacji z neta mija sie z celem , każdy ma inne preferencje. Idealnie gdybyś mógł coś do domu wypożyczyć za kaucją icon_smile.gif

M
Napisano
Cytat

Dobre głośne stereo w 40 m pod amplitunerem kina za 1500 ? Ciężko będzie .... Ja bym sprzedał ampa , kupił wzmacniacz stereo i parkę kolumn. Nad źródłem później bym sie zastanawiał.
Gdybyś chciał jednak ampli zostawić ,na pewno podłogówki , jakieś wydajne , np Cerwin Vega . Możesz też pomyśleć na Missionami M35, jakimiś Heco . Pewnie ktoś zaraz poleci Jamo 606 , ale akurat tego nie polecam po odsłuchach , brzmienie wybitnie nie przemawia do mnie . Generalnie bierz ampli pod pache i udaj sie na odsłuchy , bo kupowanie według informacji z neta mija sie z celem , każdy ma inne preferencje. Idealnie gdybyś mógł coś do domu wypożyczyć za kaucją icon_smile.gif

M

a co myslicie o kolumnach STX F-360? dziekuje za opinie
Napisano
Fono
JBL E/ES100 to raczej z 1500zł nie kupi, chyba, że jedną sztukę icon_wink.gif

Tak od siebie to chyba najlepesza będzie Cervin Vega, albo Klipsch. Obie marki mają w ofercie wysoko efektywne kolumny co pozwoli na odpowiednie nagłośnienie tych 40m2.
Ewentualnie pomyśl o jakiś małych estradówkach, albo o subie.

Jednak to wszytsko powinno grać pod mocnym wzmakiem stereo (np. Yamaha A-1000, AX-700), a nie KD ze średnim zasialniem.
Napisano
mam takie niejasne wrażenie ze tylko Ci sie tak wydaje icon_razz.gif , tak samo zresztą jak tym co tak napisali w instrukcji icon_smile.gif .
M
Napisano
Nie pozostaje nic innego, jak kupić (lub lepiej wypożyczyć) kolumny i zobaczyć czy Twój ampli da sobie radę. Jak nie to zmiana na wzmacniacz i jakiś tunerek do niego. Tunery całkiem przyzwoite można kupić za niewielkie stosunkowo pieniądze (ja tuner traktuję jako źródło nie muzyki, a podkładu do różnych czynności więc nie wydaję na ten fragment dużej kasy).
  • 2 weeks later...
Napisano
Kolumny bardzo dobrze dobrane metrarzowo. Moze dzwiek nie bedize zachwycac swoja muzykalnoscia, rownoscia tonalna .. ale podejzewam ze bedziesz zadowolony bo sa to udane kolumny do duzych pomieszczen. Maja dobra podstawe basowa .. 4x20 cm napewno zrobi sobie ..
Napisano
Moim zdaniem do tych twoich 40m2 najodpowiedniejsze będą JBL, ale z początkowego budżetu to nie dasz rady kupić 100. ES to kosztuje ok. 1500zł za sztukę, a E wyszły już trochę temu z prodkucji i nie wiem czy jeszcze jakieś nowe się znajdą.
Co do Magnata to mimo, że kolumny raczej duże niż małe to ja osobiście w większych niż 35m2 pomieszczeniach bym ich nie stawiał.
Napisano
jezeli chodzi o jbl to myslalem o uzywanych a magnaty kupilbym nowe tylko nie wiem czy poradza sobie w tych 40m. Prosze o porade.Z gory dziekuje i pozdrawiam.
  • 7 months later...
Napisano
Cytat

ja na twoim miejscu wzioł bym altusy 300 ;p do salonu bendą sie nadawać

Kolega masz chęć zostać archeologiem??? Wątek jest sprzed 8 miesięcy, a poza tym porównywanie ALTUSów 300 do kolumn, o których była mowa jest lekko mówiąc nie na miejscu - najpierw przesłuchaj trochę sprzętu, potem proponuj.
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...