Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
No a mianowicie.... dzisiaj kupiłem amp SHERWOOD RV 5090 no i nie wiem jak go podlaczyc do komputera. Wlasnie jeszcze go nie dostalem i wiem tylko tyle o nim: Power Output: 5 x 110 Watt / Radio Presets: 30 / Audio-In: 7 / Subwoofer-Out: Yes / Digital-In: 2 coaxial / 2 optical / Surround-In: 6.1 -In / Decoder: Dolby Digital/Pro . załaczam zdjecie tego amplitunera. Prosze o pomoc icon_wink.gif

DSC01446.jpg

Napisano
no wlasnie mi chodzi o to zeby ktos mi napisal jaki kabel pod jakie wejscie w amplitunerze a pozniej pod kompa bo to bedzie moj pierwszy amplituner i sie kompletnie w tym nie łapie icon_wink.gif

DSC01446.jpg

Napisano
czyli jak ja mam to zrobic?? chinch do amlitunera a mini jack do kompa a pozniej tylko w ustawieniach karty dzwiekowej poszczegolnemu glosnikowi przypisac kanaly (lewy prawy itp.) tak?
Napisano
Potrzebujesz trzy kable 2RCA - jack, przy czym jack idzie do wyjść z karty (te trzy na dole, na pewno pomarańcz to SUB/CENTER, a czarny to REAR, nie wiem gdzie masz wyjście dla FRONT, to będzie albo to trzecie na dole, albo to zielone na górze). Końcówki w ampie podpinasz pod wejście 5.1 CHANNEL INPUT (będziesz miał opisane, co gdzie i trzymaj się kolorów).

Tomek77
O jakich ustawieniach karty ty piszesz??? Nic tam nie trzeba najpierw ustawiać, na końcu tylko należy wybrać ustawienie 5.1, zamiast 2.0/2.1/HEADPHONES.
Napisano
juz wszystko wiem co do podlaczenie do kompa... a teraz inny wątek bo zastanawiam sie nad kupnem do niego kolumn i mam takie pytanko ktore kolumny byly by lepszym rozwiazaniem co do tego amplitunera jeszcze raz podaje jego parametry : Power Output: 5 x 110 Watt / Radio Presets: 30 / Audio-In: 7 / Subwoofer-Out: Yes / Digital-In: 2 coaxial / 2 optical / Surround-In: 6.1 -In / Decoder: Dolby Digital/Pro . tutaj pierwsze : http://www.allegro.pl/item682832782_nowosc...mn_dodatki.html a tutaj drugie i nie wiem czy ten wzmacniacz ma na tyle mocy zeby je udzwignac : http://www.allegro.pl/item682775734_kolumn...bwoferowym.html PROSZE O POMOC Z GORY DZIEKI