kmil2 Napisano 15 lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 lipca 2009 Witajcie. Jestem tu nowy i zabardzo się nie znam. Posiadam amplituner yamaha rxv 350 lub rxv 35x (ostatnia cyfra zamazana) i mam problem. Jak włącze jakieś tryby np cinema dsp to slychać jakby trzaski małe w glosnikach. Głosniki to przód altony 80 a tył creativy małe. Centralnego nie posiadam. Czy to jakieś mocne uszkodzenie? Kiedyś coś takiego miałem ale przestało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bromiz Napisano 15 lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 lipca 2009 Cytat Witajcie. Jestem tu nowy i zabardzo się nie znam. Posiadam amplituner yamaha rxv 350 lub rxv 35x (ostatnia cyfra zamazana) i mam problem. Jak włącze jakieś tryby np cinema dsp to slychać jakby trzaski małe w glosnikach. Głosniki to przód altony 80 a tył creativy małe. Centralnego nie posiadam. Czy to jakieś mocne uszkodzenie? Kiedyś coś takiego miałem ale przestało. Miałem podobny problem z amplitunerem Yamaha RX-V530. W moim przypadku musiałem wymienić uszkodzony procesor DSP. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmil2 Napisano 15 lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2009 Sam to zrobiłeś? Ile takie coś kosztuje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 18 lipca 2009 Udostępnij Napisano 18 lipca 2009 Lepiej nie grzebać samemu w sprzęcie .Fachowiec zrobi to lepiej a przede wszystkim bezpieczniej.Może dodać uziemienie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmil2 Napisano 18 lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 lipca 2009 A jak to zrobić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmil2 Napisano 19 lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 lipca 2009 Powiedzcie mi co się mogło stac. Przejechałem na wł. ampli po ząbkach procka i dźwięk zaczął normalnie działać. Wszystkie tryby i wogóle;] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 20 lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 lipca 2009 Wygląda tak jakby ci zaśniedziały styki w przełączniku .Można kupić w sklepie z częściami zamiennymi specjalny płyn do przełączników potencjometrów jeśli są to modele otwarte to pomaga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts