Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam

Potrzebuje jakiejs wieży w cenie do 1200zl (absolutnie maks 1500zl) za komplet (czyli wzmacniacze i inne pierdoly+kolumny).
Warunki domowe - ogolnie nie potrzebuje jakiegos szalowego basu, wole zeby dzwiek byl ze tak powiem rownomierny.
Ogolnie komp ma byc podlaczony do niej (zamierzam na tym nagrywac gitare elektr - ale rzecz jasna amatorsko)
Jesli chodzi o sprzet audio jestem zupelnie zielony.
Muza ktora slucham to szerokopojety rock.
Bardziej skupiam sie na jakosci dzwieku niz na glosnosci.
Najlepiej by ktos wypisal najlepsze konfiguracje zarowno nowe jak i używane w tej cenie (nie za dużo od Was wymagam?icon_razz.gif)

Jakies propozycje?

Pozdrawiam i dziekuje za pomoc icon_smile.gif

edit

zastanawiam sie nad pianocraftem (uzywka) - czym roznia sie poszczegolne wersje?
Napisano
Z moich odsłuchów przed zakupem dla kolegi wynika że różnice dźwiękowe raczej są nie słyszalne.Masz modele z CD z DVD z wejściem na USB.Myśmy ostatecznie kupili model z CD .Dźwięk na oryginalnych kolumnach spokojny zrównoważony bez wyostrzeń i bez faworyzowania jakiegoś zakresu częstotliwości.Kupiłem tam gdzie była najniższa cena .Patrz na koszta wysyłki i pakowania ,czasami najtańszy sklep jest drogi. icon_smile.gif
Napisano
Ja bym ci osobiście polecił Denona D-M37. Moim zdaniem gra lepiej niż PC, ale to moje subiektywne zdanie. Oczywiście mikro wieża jest jedynym wyjście jesli chodzi o sprzęt nowy, ale przecież możesz kupić coś używanego.

Zupełnie przykładowo do rocka taki zestaw powinien być bardzo dobry:
B&W DM610i
ROTEL 935BX