adis333 Napisano 10 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2009 Robilem dzisiaj odluch tego sprzetu. Podobalo mi sie jak gra. Prosze Was o opinie na temat tego sprzetu. Moze wyrwe cos lepszego za taka kase?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 11 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2009 Wiesz Marantz ma raczej drogą elektornikę KD względem konkurencji, a kolumny Yamahy (niższe modele min NS-) nie są najwyższych lotów.Napisz jakie masz pomieszczenie i jaki budżet, a spróbujemy coś pomóc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adis333 Napisano 11 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2009 Tzn pomieszcznie mam male 3,5x3,5. Meble na jednej scianie, takze z poglosem pewnie jest srednio ;p. Na sprzet chcialem wydac okolo 5000 zl wliczajac w to juz sub. KD bardziej do kina(60%) niz do muzyki 40%. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 11 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2009 Do 12m2 kino domowe z frontami podłogowymi??? To nie jest najlepszy pomysł. Kup lepiej zestaw z małymi głosnikiami (monitorami).Ja proponuję taki zestaw:amp ONKYO TX-SR606odtwarzacz BR Pioneer BDP-51FDzestaw głośników H/K HKTS11 / CANTON Movie 150QX / Infinity TSS-800W kinie wszytskie zagrają podobnie, a w stereo ja stawiam na CANTONa. Chociaż Harman i Infinity mają większy głośnik w subie (10" vs 8") co może dać im lepszą głębię i swobodę w wybuchach itp. Cenowo wszystkie zestawy wypadają podobnie między 1700-1800zł. Oczywiście, jeśli nie chcesz pod żadnym pozorem takiego zestawu to można poszukać większych kolumn, ale moim zdaniem to jest całkiem niezłe rozwiązanie do takiego pomieszczenia.PS: Jaki masz TV (?projektor?)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adis333 Napisano 12 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2009 Szczerze mowiac to nigdy nie slyszalem takich glosniczkow w akcji takze nie potrafie ich porownac do wiekszych. Narazie bede mieszkac w tym mniejszym pokojuu ale z czasem wyprowadze sie do wiekszego wielkosci 20 m2. Takze myslalem troche przyszlosciowo. A z wiekszych co bys mogl mi polecic??? TV mam samsunga 40". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 12 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2009 Z większych oczywiście KODA w tej kwocie dla ciebie najlepszy będzie zestaw K5300, albo z większymi frontami JAMO S606 HCS3 tylko, że JAMO nawet w 20m2 będą trochę duże, a przy dzisiejszym stanie to wogóle za wielkie. KODA oczywiście będzie super tak jak teraz, a w 20m2 dodajesz suba i też gra ekstra, bez podbarwień itd.Co do TV to jaki model, bo chodzi o to czy Full HD itd., bo może BR ci nie jest potrzebny??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adis333 Napisano 12 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2009 tak full hd tylko ze z tego co wiem to br odtwarzac troche drogi i do tego potrzebuje nagrywarki br i plyty sa narazie drogie. Myslalem ze problem moze rozwiazac wejsc USB bo mam pojemny dysk zewnetrzny na ktorym bede mial filmy. Czy jakos z dysku bedzie ok czy to sprawia jakis problem??? Co bys mi doradzil? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 12 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2009 Wiesz najlepszy odtwarzacz to taki, który nie potrzebuje żadnego fizycznego dysku tylko sam plik. To ułatwia odczyt i eliminuje jego błędy, problem w tym, że pod wejściem USB dysk twrdy (zewnętrzny) nie zadziała (sprawdzałem). Można tylko podpnać pamięci FLASH. Oczywiście można mieć 32GB, ale moim zdaniem BR to BR. Póki co dopiero w audio zaczyna się ofensywa plików, filmy (dobrej jakosci) muszą jeszcze poczekać, chyba, że myślisz o ".mkv" (Divx HD), ale ja wychodzę z założenia, że lepiej rzadziej, a mieć już ten film w ręce ze wszystkim co daje oryginał.Filmy na BR są drogie (80-160zł), ale z każdym miesiącem będzie lepiej. Może warto zainwestować raz, a dobrze, a na razie kupować DVD, a tylko od czasu do czasu coś na BR.Powiem jeszcze, że ten Pionek to naprawdę świetny odtwarzacz nie dość, że BR to jeszcze CD, a DVD też nie cierpi. Moim zdaniem warto o ile będziesz kupował filmy, bo jeśli to ma iść po USB (Divx) to weź zwykłego wszystkoczytającego DV410, albo DV610. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 12 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2009 Pod port USB można próbować podpiąć dysk twardy jeżeli będzie miał własne zasilanie, bo bez zasilania nawet mały dysk 2.5" od laptopa nie pójdzie.Zastosowane w odtwarzaczach, amplitunerach czy telewizorach gniazdo gniazdo USB daje za mały prąd, by ruszyć dysk.Jeżeli niedługo przeprowadzasz się do pokoju 20metrów to może weź na przeczekanie nieduże kolumny podstawkowe które potem wykorzystasz na tył (albo sprzedasz), albo niedrogi komplet małych kolumienek 5.1 z dedykowanym do nich subwooferem... A potem zobaczysz co dalej z zakupem większych kolumn do nowego pomieszczenia.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adis333 Napisano 16 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2009 Dziekie za wszystkie informacje na pewno skorzystam z rad. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts