Luk4don Napisano 14 października 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 października 2006 Witam Dzisiaj kupiłem sobie zestaw creative g500, wszystko ładnie elegancko zapakowane, jednak problemy zaczeły się przy podłanczaniu do kompa Mam zintegrowaną karte dźwiękową realtek AC97, do której ściągnąłem najnowsze kodeki. Karta ta obsługuje głośniki 5.1 więc nie powinno być problemu. Podłączone jest wszystko napewno dobrze, więc to trzeba wyeliminować. Problem jest taki że nie gra mi głośnik centralny, który jest sprawny bo podłączałem go do innego kanału. Pomóżcie mi bo nie wiem czy jest problem, czy sprzęt, czy karta Z góry dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 15 października 2006 Udostępnij Napisano 15 października 2006 Skoro centralny nie działa w przypisanym jemu wyjściu, natomiast działa w innym, to wiadomo, że jest ten głośnik sprawny. W ten sam sposób sprawdź gniazdko wyjścia centralnego, podłączając do niego dowolne głośniki np. fronty. W oprogramowaniu k.dźwiękowej powinien być program do testowania i ustawiania kanałów dźwiękowych. Jak na wyściu kanału centralnego, nie będzie sygnału testowego, świdczyć to może o uszkodzeniu jego, bądź o błędzie w instalacji sterownika. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts