Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dzisiaj porównywałem dziewicze HD 800 i RS 1. Zródłem zaproponowanym przez sklep był cd Micromega 4 , moja Soha 2 z ECC 81 RFT , IC Ixos 101.Pierwsze wrażenie to kosmiczny wygląd , ciężar w stosunku do RS1, trochę mocne przyleganie do głowy . Na płytach Diana Krall wydanie UE i Sara K. wydanie Chesky na HD 800 było słychać jakby sztuczny podgłos , wrażenie ze studio jest wielkich rozmiarów . Scena i "głębia ",plany podobnej wielkości do RS 1. Lokalizacja zródeł dzwięku i "powietrze ' na podobnym poziomie.Na płycie Bon Jovi dało się zauważyć "zgaszone " wysokie tony, szczególnie na talerzach w perkusji.Na płycie Beethovena Symphonies 5 & 7 bas był bardziej dosadny na Grado.
Szkoła grania HD 800 to dzwięki bardziej 'aksamitne", pluszowe , relaksujące, zgaszone . Miałem wrażenie że grają wolniej i nie przekazują tyle informacji o nagraniu jak RS (skrzypniecie krzesła ,itp) . Nie wiem jakie zmiany na plus zachodzą w nich w trakcie wygrzewania i cd nie było wysokiego poziomu
Napisano
HD 600 i HD 800 to już inna "liga ".Z HD 800 trzeba jeszcze poczekać , sa za krótko na rynku . Ja mój odsłuch przeprowadziłem na Micromega 4 icon_sad.gif , to nie za bardzo dobre zródło , HD 800 były nie wygrzane , wrecz dziewicze. Sohe jak najbardziej polecam ,gra chyba na poziomie wzmacniaczy za około 3 kzł >Cayin HA-1a kolega porównywał oba na RS1 , AKG 701, Bd 880.O Soha 2 http://soha2.republika.pl/
  • 2 weeks later...
Napisano (edytowany)
Wydaje sie że trzeba trzymać fason i wypuscic flagowca tak jak konkurencja. Z HD 800 , wychodzi że trzeba do nich bardzo dobrego sprzetu towarzyszacego aby zagrały.

Jest już opis Soha 2 Piotra R. http://audiohobby.pl/topic/8/2900#koniec

http://soha2.republika.pl/ wszystko o Soha 2
Edytowano przez RoRo
korzystaj z funkcji EDYTUJ zamiast dopisywać kolejne posty jeden pod drugim
Napisano
Dzięki uprzejmości Konstruktora i innych życzliwych osób miałem możliwość testowania wzmacniacza słuchawkowego WBA Sensarius ,
do dyspozycji dwie pary słuchawek moje AKG701 oraz brata Senki HD600 i chociaż urządzenie dopiero w fazie prototypu to jednak
warte zainteresowania .Ma spory potencjał i bardzo duże możliwości ,przetestuję jeszcze ze dwa urządzenia /umówione wypożyczenie/
i więcej niż pewne ,że wrócę do Sensariusa.
Mniej więcej wygląda tak ,chociaż wersja ostateczna będzie jeszcze fajniejsza.

DSC01446.jpg

Napisano
Cytat

RoRo jestes adminem na forum ? jak tak to OK

alghar
No więc jest OK ! icon_wink.gif

- i już od dłuższego czasu mam wspólnie z Kolegami Cz58y oraz Muzycznym_gościem "trochę" dodatkowej roboty. Spine w ramach swoich zadań też ma co robić... icon_rolleyes.gif
http://forum.audio.com.pl/index.php?act=St...mp;CODE=leaders

A swoją drogą to od roku większy problem jest ze spamem niż z edytowaniem i cenzurą wypowiedzi na Forum. Na szczęście praktycznie zniknął problem w wulgarnymi (czy mocno niepzyjemnymi, choc cenzuralnymi) wypowiedziami. Dzięki temu to Forum jest stosunkowo spokojne i wyważone icon_razz.gif

Pozdrawiam - miłego weekendu dla wszystkich!
Napisano
Roro jeszcze jakas blokada dla PAcio 1 post na dzien. Jak wchodze tu i widze kazdy temat i zawsze ostatni post pacio to niedobrze mi sie robi...
Oczywiscie kolega pacio spedza 22h na dobe w salonach audio i zna kazdy klocek w kazdej konfiguracji..
Napisano
Sensariusa porównywałem z Edgarem i "dziurką" w integrze Luxmana L-590A II.
O ile pomiędzy Luxmanem a Edegarem nie było większej róznicy ,to Sensarius ,chociaż to na razie tylko prototyp
zagrał naprawdę rewelacyjnie .Mam obiecany do testów za parę tygodni egzemplarz "produkcyjny" więc wtedy
napisze coś więcej.
W tzw. "między czasie" za ok. 2 tygodnie będę miał wypożyczony wzmacniacz słuchawkowy HV-1 Skorpion, Pana
Bogusława Dubiela i dopiero wtedy podejme decyzje ,który zakupię.
Nie jestem specjalnie miłosnikiem zestawów słuchawkowych , a w zasadzie to nie lubię ,ponieważ po ok. 15-20 minutach
zapominam ,że mam coś na głowie ,a do tego nie potrafię usiedzieć na miejscu ....... co kończy sie czasem "nieprzyjemnie"
dla wtyków suchawkowych lub gniazdw urządzeniu icon_biggrin.gif nie mówiąc o mojej głowie i uszach.
Pracuję ostatnio trochę po nocach /różne pilne projekty/ i żeby nie być uciążliwym dla otoczenia poszedłem w slłuchawki.

DSC01446.jpg