zygy Napisano 1 października 2009 Udostępnij Napisano 1 października 2009 (edytowany) WITAM KOLEŻANKI I KOLEGÓW ZAMIARZAM ZAKUPIĆ DANONA PMA I DCD 700AE. JESTEM POCZĄTKUJĄCY W TEMACIE SPRZĘTU I NIE BARDZO WIEM JAKIE GŁOSNICZKI ZAKUPIĆ. DYSPONUJĘ NIEDUŻĄ KWOTĄ DO 1500 ZŁ. CO RADZICIE JAKĄ MARKĘ I EWENTUALNIE MODEL.Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC. Edytowano 7 października 2009 przez muzyczny_gość Edytowałem/zmieniłem temat postu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osiken Napisano 1 października 2009 Udostępnij Napisano 1 października 2009 Koniecznie posłuchaj w/w przez siebie zestawu. Krążą niepochlebne opinie na temat 500/700AE.I nie krzycz, wycisz caps' a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 1 października 2009 Udostępnij Napisano 1 października 2009 Napisz najpierw jakie masz pomieszczenie i czego słuchasz. Ewentualnie jakie masz oczekiwania wobec dźwięku. Poza tym dlaczego akurat Denon??? To nie jest chyba najlepszy wybór (jeśli to nie jest pewne, że go kupisz to podaj całkowity budżet razem z elektroniką). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlasticElvis Napisano 1 października 2009 Udostępnij Napisano 1 października 2009 za 1500 to raczej denona 700 ( wzmak+ cd) nie kupisz. Zaś 500 denona unikaj, bo najzwyczajniej w świecie jest kiepska. Sam się przekonałem o tym kupując swój sprzęt. Z niskim budżetem to raczej używki szukaj, nowe będą przynajmniej klasę niżej. No i podaj ogólną kwotę jaką masz zamiar na ten zakup przeznaczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zygy Napisano 6 października 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2009 jakieś 5.000 zł. na całość (cd, wzmacniacz i głośniki). pokój prostokątny, dźwięk wzdłuż pomieszczenia, słucham gitar i innych urządzeń szarpanych od klazyki, przez ciężkie granie do jazzu. co proponujesz innego w tej cenie. wielkie dzięki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 6 października 2009 Udostępnij Napisano 6 października 2009 Jeśli ogólnie lubisz dźwięk gitary i to jest coś na co zwracasz uwagę to godnymi uwagi są kolumny KEFa, w twoim budżecie to będzie, albo z wyższej serii mniejszy model (tak do maksymalnie 25m2) IQ50, ostatecznie jeśli pomieszczenie jest większe to C7.Odnośnie elektorniki to już zależy czego oczekujesz w ostatecznym rozrachunku. Jeśli mocnego basu (KEFy raczej nie są jakieś mocne w tej kwestii) wybierz NADa C525 + C315. Jeśli zrównoważenia (w miarę przejrzystej elektorniki) wybierz Pioneera PD-D6 + A-A6. Jeśli tzw. efektywności (moim zdaniem z KEFami to nie zgra się najlepiej, ale warto posłuchać) to Harman Kardona HD980 + HK980.Ostatnia z moich propozycji jest zupełnie inna, a mianowicie odtwarzacz CD + wzmacniacz lampowy. Na takie granie trzeba już amatora, bo bas ma "popuszczone cugle" i lekko się rozłazi (w KEFach to nie będzie problemem), brzmienie nabiera przyjemnego ciepełka, super w jazzie, ale np. blachy perkusji tracą na tzw. blasku. Xindak C-06 + MT-1.Polecam posłuchać tego sprzętu i dopiero dokonać wyboru, bo tak podawać to może każdy i każdy będzie miał inne zdanie na temat danego klocka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zygy Napisano 7 października 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 października 2009 Wielkie dzięki wszystkim za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodzynkiwczekoladzie Napisano 7 października 2009 Udostępnij Napisano 7 października 2009 http://www.tinyurl.pl?BHG8b3QvZOBACZ TO!TEN DANON JEST NAJLEPSZY Z NAJLEPSZYCH!;D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 7 października 2009 Udostępnij Napisano 7 października 2009 Edytowałem/zmieniłem temat postu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 8 października 2009 Udostępnij Napisano 8 października 2009 A taki był ... smakowity temacik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts