Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
witam to moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc mam taki oto problem...poszukuje zestawu kina domowego cena od 2000 do 2500
mieszkam w bloku i pokoj jest bardzo maly ok 15m2.
Kino domyslnie podlaczone bedzie do konsoli xbox i playstation3 interesuje mnie tez ogladanie filmow dvd oraz blu ray...poszukuje sam amplituner oraz glosniki.sprzet nie musi byc bardzo glosny z racji malego pokoju chcialbym tylko aby gral czysto.
Z gory dzieki za pomoc pozdrawiam.
Napisano
Wiesz budżet mały, ale można wybrać coś z podstawowych modeli. W sumie nie ma w czym przebierać, ale to co jest okazuje się mieć całkiem niezłą jakość icon_wink.gif
H/K AVR155
Denon AVR1709
kolumny:
KODA AV-702 v.2
TAGA TAV-606
Ja bym wziął te KODY one powinny w 15m2 bez suba dać radę, oczywiście jeśli nie masz tyle funduszy to TAGA nie będzie gorsza tyle, że nie schodzi tak nisko i nie będzie tej głębi basu.
Co do ampów to oba są podobnej jakości, tak półkowo to Denon minimalnie wyżej, więc chyba ku niemu bym się skłaniał.
  • 2 weeks later...
Napisano
Jeżeli nie potrzebujesz gniazda USB w amplitunerze, to ja bym wybrał DENONa.
Co pawda pokrętło główne wygląda mocno tandetnie (plastikowo), ale pasywne chłodzenie amplitunera ma swoje plusy (ciche jest ...).
No i KODY 702 ...

Natomiast nikt Ci raczej nie da zdecydowanej odpowiedzi który model wybrać, bo to Tobie ma sie podobać jego brzmienie i funkcje i bez odsłuchów nie powinieneś się decydować (ta prawda jest tu baaardzo często powtarzana i warto z niej skorzystać).

Pozdrawiam
PS. Jak podajesz same linki - to obok nich umieść informację, do czego się odnoszą. Tak będzie bardziej czytelnie... Szczególnie, jak daje się linki do aukcji na Allegro i po 2 miesiącach nie wiadomo, czego dotyczą!