Gimbus14 Napisano 13 października 2009 Udostępnij Napisano 13 października 2009 Siema Moja obecna karta muzyczna ulega uszkodzeniu ( swoje i tak podziałała ). I tu też chce zaczerpnąć waszej rady ( cena do 1000 zł ). Na komputerze słucham głównie przez słuchawki ( akg 701 ) ale też w niedługim czasie będę inwestował w głośniki ( bardziej 5.1-7.1 bezprzewodowe by zastąpić komputerem kino domowe). Czytając wasze posty zwróciłem uwagę na wzmacniacze słuchawkowe trochę niechętnie na nie patrzę szczególnie przez ich ceny na stronach, i dlatego mam pytanie czy dobra karta muzyczna jest wstanie taki wzmacniacz częściowo zastąpić ( sporo kart ma moduły przednie albo jest tylko na usb , ciekawy jestem czy też są z karty z dużym jack na słuchawki ). Pozdrawiam Gimbus Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 13 października 2009 Udostępnij Napisano 13 października 2009 Niestety żadna karta nie zastąpi wzmacniacza słuchawkowego.Polecam wzmacniacz słuchawkowy opisany na tej stronie. http://pclab.pl/art38827.html Z powodzeniem zastąpi ci kartę muzyczną i wzmacniacz słuchawkowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 14 października 2009 Udostępnij Napisano 14 października 2009 Tak jak pisze audionet zakup karty dźiękowej wielokanałowej do takich słuchawek to lekki mezalians. Dużo lepiej byś zrobił kupując dwa urządzenia, a mianowicie:09 DAC (więcej może ci napisać o niem oktagon, on go używa na codzień)CREATIVE SB X-FI Gamer, albo jeszcze lepiej Audiotrak Prodigy 7.1Za stereo byłby odpowiedzialny DAC, który na pewno rozłoży taką kartę nawet za 1000zł na łopatki, a wielokanał do gier wcale by nie ucierpiał. Nie ma się co oszukiwać w grze ważne, żeby dźwięki były dookoła, a nie, żeby miały jakąś niesamowitą jakość, bo i tak się w nie nie wsłuchujesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts