Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Siema

Moja obecna karta muzyczna ulega uszkodzeniu ( swoje i tak podziałała ). I tu też chce zaczerpnąć waszej rady ( cena do 1000 zł ). Na komputerze słucham głównie przez słuchawki ( akg 701 ) ale też w niedługim czasie będę inwestował w głośniki ( bardziej 5.1-7.1 bezprzewodowe by zastąpić komputerem kino domowe). Czytając wasze posty zwróciłem uwagę na wzmacniacze słuchawkowe trochę niechętnie na nie patrzę szczególnie przez ich ceny na stronach, i dlatego mam pytanie czy dobra karta muzyczna jest wstanie taki wzmacniacz częściowo zastąpić ( sporo kart ma moduły przednie albo jest tylko na usb , ciekawy jestem czy też są z karty z dużym jack na słuchawki ).

Pozdrawiam Gimbus
Napisano
Tak jak pisze audionet zakup karty dźiękowej wielokanałowej do takich słuchawek to lekki mezalians. Dużo lepiej byś zrobił kupując dwa urządzenia, a mianowicie:
09 DAC (więcej może ci napisać o niem oktagon, on go używa na codzień)
CREATIVE SB X-FI Gamer, albo jeszcze lepiej Audiotrak Prodigy 7.1
Za stereo byłby odpowiedzialny DAC, który na pewno rozłoży taką kartę nawet za 1000zł na łopatki, a wielokanał do gier wcale by nie ucierpiał. Nie ma się co oszukiwać w grze ważne, żeby dźwięki były dookoła, a nie, żeby miały jakąś niesamowitą jakość, bo i tak się w nie nie wsłuchujesz.