Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
Witam i na start przepraszam za spam icon_wink.gif wiem że temat oklepany.

Ważne dla mnie jest o indywidualną wypowiedz skierowaną do mnie od was forumowiczów.
Na początek poszukuje amplitunera + zestawu głośników aby podłączyć pod konsole xbox360,telewizor w późniejszym czasie dysk zewnętrzny (słyszałem o możliwościach dysku coś w rodzaju HD) najlepsza jakość do kwoty 2700zł dodam że pokój jest o wymiarach 20m~

Słucham każdej dobrej muzyki z przewagą rocka, ale i film lubię obejrzeć.
70% - muzyka
25% - xbox 360 + film

mój faworyt to: (jakaś uwaga?)
ONKYO HTE 507
poszukuję rywala dla niego w podobnej "wadze"

większy problem mam z głośnikami stąd główny powód tego tematu ale i tu wystawiam rywala:

M-AUDIO CALVADOS TREND 900

przykład
http://allegro.pl/item800166946_mikolow_on...32_2265195.html

pomoże ktoś debiutantowi? Edytowano przez RoRo
korzystaj z funkcji "EDYTUJ" by uzupełnić lub poprawić swoją wypowiedź...
Napisano
Co do nowego amplitunera w tej cenie - może być, choć ja bym się zastanawiał nad starszymi modelami, ale już z serii 60x.

Kolumny - MAudio nie jest raczej najlepszym rozwiązaniem, choć są w miarę tanie.
Onkyo często występuje z kolumnami Quadral Quintas 500 lub mocniejszymi 700, a według mnie lepiej one zagrają niż MAudio...
http://allegro.pl/item802440019_onkyo_hte_..._gwarancja.html
Ale ja bym proponowal rozejrzenie się za kolumnami KODA - model 702 zbiera (w pełni zasłużenie) dużo pochwał i kosztuje porównywalnie do powyższych modeli icon_razz.gif

Pozdrawiam
Napisano
Cóż nikt na forum nie wskaże Ci co masz konkretnie kupić. Szczególnie, że ten sam sprzęt zagra zupełnie inaczej w dwóch różnych pomieszczeniach.

Wydaje się, że sprzęt jaki zakupiłeś powinien spełnić Twoje oczekiwania. W czasach, gdy pasjonowałem się kinem domowym, na szczęście przeszło mi to icon_mrgreen.gif byłem zwolennikiem sprzętu firmy Yamaha.
Moim amplitunerom (a było tego trochę) towarzyszył zawsze odtwarzacz DVD tej samej firmy. Zestawy współpracowały z kolumnami firm Koda - inne, niż te które wymienił RoRo , Wearfedale, Acoustic Energy.
Napisano
Cytat

ostatecznie kupiłem kino yamaha rxv465 dvd 663 zestaw głośników ns7900
szkoda, że nie pomogliście mi w wyborze ale chociaż ocencie ten zestaw icon_smile.gif

To nie dość wyraźna była ugestia, by nie kupować zestawu z MAudio???

Poza tym trudno trafić taki zestaw jak ten który kupiłeś za kwotę 2700zł, jak to określiłeś w pierwszym poście.
Nie napiałeś, gdzie mieszkasz i czy chcesz kupić zestaw na Allegro czy w sklepie.
Nie znamy też salonów i sklepów RTV w Twojej okolicy. icon_rolleyes.gif
W dodatku czy ma być nowy - czy może być używany.

No a skoro nie kupiłeś jakiś wynalazków, to byćmoże jednak poczytałeś inne posty na Forum icon_wink.gif

A na koniec - używaj funkcji EDYTUJ by uzupełnić swoją wypowiedź zamiast dodawać post jeden po drugim...

Życzę Ci zadowolenia z nowego sprzętu - i trochę więcej cierpliwości... icon_razz.gif

Pozdrawiam