Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witaj !
Rozpiętość cenowa dość spora a nie określiłeś czy to mają być podłogowe czy monitory. No i przydałyby się wymiary pokoju gdzie mają stanąć , żeby się nie okazało ,że są większe niż pokuj icon_wink.gif No i jeszcze nówka czy z lekkim przebiegiem.
Jeśli nówka to może coś co z Yamahą jak dla mnie powinno dobrze grać

http://www.allegro.pl/item789876316_znakom..._blueaudio.html

Choć raczej domyślam się ,że bardziej chodzi o zestaw 5.1 icon_biggrin.gif więc proponuję przeszukać też inne wątki dotyczące podobnego problemu
Napisano
Kilka moich propozycji, pomyśli czy jest ci potrzebny od razu ten subwoofer, pomieszczenie nie za duże, a dobre podłogówki na początku dadzą radę same.
Klipsch FC... - bardzo dynamiczne, szczegółowe
Mission M34i... - przyjemnie ciepłe, lekko podbity zaokrąglony bas
CANTON GLE470... - dość detaliczne, z uwypuklonym dołem, ale ogólny charakter to coś po drugiej stronie Missiona
JBL ES... - używam, moim zdaniem dobre, podkręcony bas (w sumie standard w budżetówce), przejrzyste, niezłe detale
  • 2 weeks later...
Napisano
Redakcja w numerze 12/2009 testuje Yamahę 1065 podając, że moc dla 4 ohm jest mniejsza niż dla 8. Zapewne dla 6 ohm moc też jest mniejsza choć nie podają, interpolując 107 W, a może jest inaczej. Yamaha daje po hamulcach bo jest sporo kolumn 6 ohmowych, stąd zastanawiam się czy jest dobrym wyborem dla monitor audio rs8. Szukam czegoś uniwersalnego, ale raczej od 2.1 do 5.1 bo bez suba nie da rady. Może wzmacniacz stereo z wyjściem na sub. Proszę o opinie.
p.s. do Kol. Pacia - jak znajduje denon 2809?
Napisano
Amplitunery KD z tej półki cenowej mocowo są całkiem wydajne, mój Denon spokojnie daje radę ES100 (chociaż oczywiście może być lepiej, dlatego szukam końcówki do niego), a jak Denon daje to i reszta nie powinna mieć problemu.

Jeśli szukasz czegoś uniwersalnego i niezbyt drogiego to może najpierw H/K 3490, jest to amplituner stereo bardzo dobrze wyposażony, ewentualnie z wyjściem na suba jest jeszcze HK990, ale to już znacznie droższa zabawka.
Napisano
Dzięki za odpowiedź. W mojej okolicy jest problem z odsłuchem (pomorskie), może w trójmieście ale i tam w kilku punktach widziałem wzmacniacze na półkach, a kolumny rzędem pod ścianami bez kabli. Widocznie tu kupuje się nie uchem lecz okiem. Kiedyś w Niemczech widziałem pokoje do odsłuchu w akcji, ze dwadzieścia modeli kolumn i tyleż elektryki wyregulowane i przełączane pilotem od tańszych do najlepszych, aż klient nie chciał wyjść. I to w mieścinie 10 tys Helmutów. Może kiedyś i u nas. Na razie wspieram się opiniami, ale przed zakupem muszę posłuchać i pobawić się ustawieniami. Nie dążę do absolutu, ale choć do zadowolenia. Z dźwięku i dobrze wydanych pieniędzy. Dzięki i pozdrawiam