kamoro Napisano 16 listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 listopada 2009 Witam serdecznie.proszę o radę jakie kolumny kupić do Yamaha RX-V1065 6 czy 8 ohm,jaką firmę polecacie przedział 2000-3500.Za pomoc z góry dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 16 listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 listopada 2009 Witaj !Rozpiętość cenowa dość spora a nie określiłeś czy to mają być podłogowe czy monitory. No i przydałyby się wymiary pokoju gdzie mają stanąć , żeby się nie okazało ,że są większe niż pokuj No i jeszcze nówka czy z lekkim przebiegiem.Jeśli nówka to może coś co z Yamahą jak dla mnie powinno dobrze graćhttp://www.allegro.pl/item789876316_znakom..._blueaudio.htmlChoć raczej domyślam się ,że bardziej chodzi o zestaw 5.1 więc proponuję przeszukać też inne wątki dotyczące podobnego problemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamoro Napisano 16 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2009 Oczywiście w zestawie 5.1 a pokój jest 20 m. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 16 listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 listopada 2009 Kilka moich propozycji, pomyśli czy jest ci potrzebny od razu ten subwoofer, pomieszczenie nie za duże, a dobre podłogówki na początku dadzą radę same.Klipsch FC... - bardzo dynamiczne, szczegółoweMission M34i... - przyjemnie ciepłe, lekko podbity zaokrąglony basCANTON GLE470... - dość detaliczne, z uwypuklonym dołem, ale ogólny charakter to coś po drugiej stronie MissionaJBL ES... - używam, moim zdaniem dobre, podkręcony bas (w sumie standard w budżetówce), przejrzyste, niezłe detale Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamoro Napisano 16 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2009 Dzięki śliczne no to mam nad czym myśleć.Jak jeszcze mógłbyś mi napisać czymsię różni kolumna o impedencji 6 ohmów od 8 ohmowej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 17 listopada 2009 Udostępnij Napisano 17 listopada 2009 Impedancja, moc, efektywność itp. terminy to czysto techniczne sprawy. Wszystko masz objaśnione w FAQ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamoro Napisano 18 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2009 Dzięki za pomoc , jestem nowy więc jeszcze trochę zakręcony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon Napisano 27 listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 listopada 2009 Redakcja w numerze 12/2009 testuje Yamahę 1065 podając, że moc dla 4 ohm jest mniejsza niż dla 8. Zapewne dla 6 ohm moc też jest mniejsza choć nie podają, interpolując 107 W, a może jest inaczej. Yamaha daje po hamulcach bo jest sporo kolumn 6 ohmowych, stąd zastanawiam się czy jest dobrym wyborem dla monitor audio rs8. Szukam czegoś uniwersalnego, ale raczej od 2.1 do 5.1 bo bez suba nie da rady. Może wzmacniacz stereo z wyjściem na sub. Proszę o opinie. p.s. do Kol. Pacia - jak znajduje denon 2809? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 27 listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 listopada 2009 Amplitunery KD z tej półki cenowej mocowo są całkiem wydajne, mój Denon spokojnie daje radę ES100 (chociaż oczywiście może być lepiej, dlatego szukam końcówki do niego), a jak Denon daje to i reszta nie powinna mieć problemu.Jeśli szukasz czegoś uniwersalnego i niezbyt drogiego to może najpierw H/K 3490, jest to amplituner stereo bardzo dobrze wyposażony, ewentualnie z wyjściem na suba jest jeszcze HK990, ale to już znacznie droższa zabawka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon Napisano 27 listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 listopada 2009 Dzięki za odpowiedź. W mojej okolicy jest problem z odsłuchem (pomorskie), może w trójmieście ale i tam w kilku punktach widziałem wzmacniacze na półkach, a kolumny rzędem pod ścianami bez kabli. Widocznie tu kupuje się nie uchem lecz okiem. Kiedyś w Niemczech widziałem pokoje do odsłuchu w akcji, ze dwadzieścia modeli kolumn i tyleż elektryki wyregulowane i przełączane pilotem od tańszych do najlepszych, aż klient nie chciał wyjść. I to w mieścinie 10 tys Helmutów. Może kiedyś i u nas. Na razie wspieram się opiniami, ale przed zakupem muszę posłuchać i pobawić się ustawieniami. Nie dążę do absolutu, ale choć do zadowolenia. Z dźwięku i dobrze wydanych pieniędzy. Dzięki i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts